МузикаНовинки

Дует Weil изненадва с парче в ритъма на ръченицата, но в стила на Джеймс Бонд

Дует Weil изненадва с интересен клип на песента „От България с любов“. Това е заглавието на новия авторски проект на Мая и Пламен Ковачеви, които са тандем не само на музикалната сцена, но и в живота.

Името не е случайно, то кореспондира със заглавието на един от филмите за Джеймс Бонд – „От Русия с любов“, издават двамата. А посланието, което отправят е: Любовта ще спаси света.

Weil, които през 2016 г. бяха отличени от The Akademia Awards Los Angeles за най-добро видео, а след това и номинирани за най-добри инструменталисти на Most Famous Awards Las Vegas, реализираха новия си проект само за 24 часа.

Теренът е най-живописната еко-пътека в България – “Златна панега” и Каменните къщи и градини на Луковит, предоставени от любезния домакин Адриан Тодоров.

Ритъмът на парчето пулсира в такта на ръценицата. Търсено е умишлено, за да бъде свързано с българските традиции и танци.

„Едно изцяло авторско парче с модерна визия и патриотично звучене на фолклорна основа“, споделя Пламен-Папи. А половинката му Мая обяснява сюжета на лентата: „Един музикант се е изгубил някъде из България. Горещо е, сам е, без посока, без вода и храна. В отчаниянието си решава поне да посвири. Музиката му привлича вниманието на самодива от близката гора. Той се влюбва от пръв поглед в нея и тръгва, накъдето го поведе“.

Интересен факт около парчето е, че то вече е номинирано в университета в Кеймбридж за филмова музика.

В клипа участва Студентски танцов състав “Пълдин” – Пловдив с художествен ръководител Руси Катерински. Костюмите са нa Таня Владимирова, а стилист е Яна Криспин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *