Звезди

Джъд Лоу на 51: един секси мъж, който не се страхува да живее

Джъд Лоу, когото помним от „Талантливият мистър Рипли“ и „Шерлок Холмс“, навършва днес точно 51 години.

Започва актьорската си кариера в британския Национален младежки музикален театър през 1987 г. и получава първата си телевизионна роля през 1989 г.

След като играе във филми на Дейвид Никъл, Клинт Истуд и Дейвид Кроненберг, Лоу е номиниран за награда „Оскар“ за най-добър поддържащ актьор през 1999 г. за изпълнението си във филма на Антъни Мингела „Талантливият мистър Рипли“.

През 2000 г. получава награда БАФТА за най-добър поддържащ актьор за същия филм.

През 2003 г. е номиниран за награда „Оскар“ в категорията най-добър актьор за участието си в друг филм на Мингела „Студена планина“.

През 2006 г. Лоу е поставен в списъка с десетте филмови звезди, които могат да донесат най-големи доходи с участието си в даден филм, наред с Ръсел Кроу, Джони Деп и Никол Кидман. През 2000 и 2004 г. е в списъка с „50-те най-красиви“ на сп. People.

Ролята му на доктор Уотсън в „Шерлок Холмс“, бе една от добрите. Но наскоро той показа и друга страна на актьорския си талант, изигравайки вълшебника Дъмбълдор на младини. Ролята му във „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ е повече от интригуваща.

Лоу е сред секссимволите на нашето време.

През 2000-а и 2004 г. е в списъка с „50-те най-красиви“ на списание People. А през 2004 г. е обявен за най-секси жив мъж от същото издание.

„Всички имаме моменти, когато се прибираме късно вечерта у дома с усещането, че сме неразбрани и самотни и ни се струва, че пропадаме. Мисля, че умът ни е така устроен, че винаги нещо ни липсва.”

„Ако искате да промените себе си, променете това, което правите.”

„Момичетата харесват лошите момчета… Имиджът на добро момче никога не ми е помагал.”

„Никога не съм планирал да създам семейство, но го почувствах като най-естественото нещо, което някога ми се е случвало – това да срещна някого и да стана баща.”

„Бях оптимист, абсолютен шампион на човешкия дух. И на бърза ръка изгубих това усещане. Струва ми се, че през последните години съм го възвърнал, но имаше един период от живота ми, когато имах много лошо мнение за хората като цяло.”

„Бръсненето винаги ме е притеснявало най-много. Не съм му голям фен, а работата ми изисква да съм винаги гладко избръснат, заради грима, който ми слагат на снимачната площадка.”

„Винаги съм смятал, че принцът от приказката за Пепеляшка е най-скучната роля; предпочитам да играя Злата вещица.”

„Работата не е просто работа. Тя е твоята същност.”

„Най-щастлив съм, когато съм у дома с децата. Семейството е моята спасителна благодат.”

„Голям фен съм на комиксите. Купувах всяка седмица изданията на „От Ада”, „Паралакс” и „Джони Немо”. Бях голям фен на комиксите като дете и все още съм такъв. Двамата с най-малкия ми син сме абсолютни комикс откачалки и обичаме да майсторим фигурки на герои.”

„Аз съм изключително скучен човек. Имах щастливо детство. Никога не съм гладувал, но и не съм израснал със сребърна лъжичка в устата. Аз съм един от онези ужасни британски джентълмени от средната класа, живеещи в южната част на Лондон.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *