ЗвездиНовинки

Джак Никълсън на 86: Моята философия е „Живей днес“

Джак Никълсън навършва днес 86 г. Актьорът, режисьор, продуцент и писател е смятан за един от най-добрите в професията си.

Джак Никълсън е роден в Ню Джърси на 22 април 1937 г. като не е знаел до късна средна възраст, че жената, която през целия си живот е смятал за своя сестра, всъщност е била негова майка.

Тя забременява, когато е само на 17 и решава да даде бебето за отглеждане от нейните родители.

На 17 заминава за Калифорния, а на 19 е поканен да участва от Роджър Корман във филма Cry Baby Killer. В академията на Корман прекарва няколко години, а там също така „тренират“ таланти като Франсис Форд Копола и Питър Богданович.

През цялата си кариера Джак Никълсън влиза в уникални и предизвикателни роли, много от които включват тъмни образи на невротик и/или психопат. Многократно е номиниран за наградата „Оскар“.

През последните година-две Джак се самоизолира.
Последният път, когато Никълсън беше видян на публично място, беше през есента на 2021 г., след което се скри в имението си в Бевърли Хилс.

Приятелите му изразиха загриженост и опасения, че може да свърши като Марлон Брандо, чийто усамотен дух ще бъде засегнат от къщата, в която живее. Посещението на сина му Рей май е единственият контакт на актьора с външния свят, пише италианският сайт Story gossiptrip.

„Взимам виагра само, ако съм с повече от една жена“.

„Дълго време се боях от това, да остана сам. Наложи се да свикна със самотата. Имаше моменти, в които имах нужда да пoговоря с някого, за да не полудея. Но сега обичам да съм сам. Честно. Самотата е голям лукс.“

„Не мисля, че хората имат ясна представа, какво в действителност е почивката и каква важна роля играе тя в техния живот.“

„Ще ви кажа нещо: Никога не давайте на хората най-добрите си съвети, защото те няма да ги последват, така или иначе.“

„Мразя съвети, всякакви, освен своите собствени.“

„В момента, в който спираме да учим, аз смятам че вече сме мъртви.“

„Моята философия е: живей днес. Не оставяй несвършено онова, което искаш да направиш точно сега.“

„Или светът те моделира, или ти моделираш света.“

„Ако мъжете са честни, биха признали, че всичко, което правят, и навсякъде където отиват е с цел да видят жени.“

„Ние вървим толкова бързо, колкото можем, винаги когато можем. Надпреварваме се с с времето, докато не свършим парите.“

„Когато съм със слънчеви очила аз съм Джак Никълсън. Без тях съм дебел и на шестдесет.“

„Едно от най-трудните неща в остаряването е да губиш приятелите си. В началото се започва тихо, спокойно – после твърде скоро става вече всеки месец; и не можеш да не си помислиш: „Кога камбаната ще удари и за мен?“ На всичкото отгоре чувстваш непрекъснато как губиш близките си. В този етап от живота се усещаш сякаш на милиметър от смъртта. Плашещо е – кой иска да се изправи пред Господ и ярката бяла светлина? Аз знам, че определено не искам. Още не.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *