Дженифър Анистън на 52: Англичаните се целуват най-добре!

Американската филмова и телевизионна актриса Дженифър Анистън навършва днес 52 години. Родена е на 11 февруари 1969 г. в Шърман Оукс, Лос Анджелис.

Баща ѝ, гръкът Янис Анастасакис (Джон Анистън), е актьор, известен с ролята си в сапунения сериал „Дните на нашия живот“. Той сменя гръцкото си име Анастасакис на по-американски звучащото Анистън. След година, прекарана в Гърция, семейството се връща в САЩ и се установява в Ню Йорк, където баща ѝ печели роля в сапунения сериал Love of Life и по-късно в Search for Tomorrow. През 1985 семейството се премества в Лос Анджелис, където баща ѝ вече се снима в „Дните на нашия живот“.

Анистън става известна в средата на 90-е и в началото на XXI век с ролята си на Рейчъл Грийн в популярния американски комедиен сериал „Приятели“, за която роля печели „Еми“, „Златен глобус“ и „Наградата на гилдията на актьорите“. От 2012 г. има звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Макар че повечето от филмовите ѝ роли са в комедии като във „Всемогъщият Брус“, „Офис треска“, „Хората говорят“, „Завръщането на Поли“ и „Раздялата“, тя участва и във филми от други жанрове, като например криминалния трилър „Извън релси“.

Дженифър Анистън се е снимала в над 50 игрални филма и телевизионни поредици.

На 29 юли 2000 г. се омъжва за секссимвола Брад Пит, с когото се разделят в началото на 2005 г.

Има шест номинации за престижната телевизионна награда „Еми“ през периода 2000 – 2009 г., като печели единствено тази през 2002 г. През 2003 г. печели и „Златен глобус“ за ролята си на Рейчъл в „Приятели“.

Ето няколко цитата от актрисата, чиято коса и усмивка се превърнаха в запазена марка:

„Когато моите родители се разведоха, си помислих, че това е най-доброто решение, което са взимали някога.“

„Надявам се един ден отново да се сприятелим с Брад Пит. Ще го обичам винаги. Не съм огорчена от начина, по който раздялата ни бе представена в медиите. Нито съжалявам за времето, прекарано с Брад. Бяхме заедно 7 години, наситени с емоции. Връзката ни бе чудесна и сложна. Преди много плачех, но сега това е зад гърба ми и отново се чувствам прекрасно.“

„Англичаните се целуват най-добре. Поне Клайв Оуен го прави наистина перфектно. С него са ми най-приятните любовни сцени в киното. Но не мога да кажа същото за Венсан Касел. Явно французите губят форма.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *