ЗвездиНовинки

Джон Траволта за танца си с Лейди Ди: Беше приказен момент!

Холивудският актьор Джон Траволта наскоро си припомни посещението си в Белия дом през 1985 г., където е поканен в чест на принцеса Даяна.

Траволта подчертава, че е подходил към събитието с „много смирено“, защото се е чувствал „като излишния в стая, пълна с много важни хора“.
След началото на приема тогавашната първа дама на САЩ се обръща към Траволта, звездата от филма „Брилянтин“, със специална молба.

„Някъде към 22 ч. Нанси Рейгън ме потупа по рамото и каза: „Принцесата иска да танцува с теб. Искаш ли да танцуваш с нея тази вечер?“. Той отговаря утвърдително.

Около полунощ Нанси се приближава до него и след като му дава знак, го придружава до Лейди Ди, за да я покани на танц.

Траволта и до днес си спомня добре чувството, което изпитва при срещата с принцесата.
„Сърцето ми започна да бие по-бързо, когато се приближих до нея, а след това я докоснах по рамото, защото тя бе обърната с гръб към мен. След това тя се обърна към мен и кимна леко. Попитах я дали би танцувала с мен, на което тя отговори с кратко „Да“.

Започва песента от филма „Треска в събота вечер“ и Джон и Даяна се впускат в ритъма на танца.

“Сложих ръката си на гърба й, хванах ръката й и я свалих малко надолу, за да не е твърде високо, така й дадох увереност. Бяхме доста добри”, казва Траволта.

„Хванах ръцете й и около мен вече нищо не съществуваше“, разкрива още Траволта.

Казва, че това е било вълшебно преживяване.

„Беше приказен момент. Накрая се поклонихме един на друг и всеки тръгна по своя път. Каретата ми пак се превърна в тиква“, завършва спомена си с усмивка актьорът.
През 1985 г., когато е само на 24 г., принцеса Даяна придружава принц Чарлз на официална вечеря в Белия дом във Вашингтон. Казват, че танцът й с Траволта разгневява Чарлз…

Роклята, с която Даяна е на приема, е по модел на дизайнер Victor Edelstein. През 2013 г. е продадена 350 000 долара на мъж от Великобритания, който искал да зарадва съпругата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *