Джордж Клуни и Амал дариха 100 хиляди долара в помощ на пострадалите в Бейрут

Джордж Клуни и съпругата му Амал са дарили 100 хиляди долара на благотворителна организация в Ливан като помощ за пострадалите при взрива на 4 август.

Трагедията, случила се в столицата Бейрут, отне живота на повече от 135 човека, а повече от 5000 са ранени.

Много известни хора реагираха на случилото се, изказвайки съболезнования на близките. А 59-годишният Джордж Клуни и 42-годишната му съпруга вече са дарили една добра сума.

„И двамата преживяваме тежко онова, което сполетя жителите на Бейрут. Тре благотворителни организации работят на място, оказвайки помощ на пострадалите – Червеният кръст, Impact Lebanon и Baytna Baytak. Ние даряваме на тези организации 100 хиляди долара и се надяваме, че други също ще се включат“, се казва в изявление на звездното семейство.

Бейрут е роден град за Амал. Тя живее до навършването на 2 години там, след което семейството ѝ се мести, заради гражданската война. Амал израства в Англия, където получава и образованието си – първо в Сент Хю, Оксфорд, а след това учи международно право в университета в Ню Йорк, САЩ.

Красивата адвокатка обаче никога не забравя своите корени. Заедно със съпруга си Амал спонсорира осем училища на сирийски бежанци в Ливан, често прави дарения и на Центъра за права на бежанците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.