Дестинации & ДегустацииНовинки

Джулиана Гани ни напомня: февруари е най-подходящият месец да отскочим до Шри Ланка

Февруари е един от най-подходящите месеци в годината за пътешествие до Шри Ланка.И може би това обяснява тези снимки на една от най-популярните у нас инфлуенсърки – Джулиана Гани.

Ако мечтаете за релакс на плажа, разходки сред красивата природа, палми, уникални пейзажи – това е точно за вас. Мусонните ветрове са кротки чак до април.

Дъждовете са спомен, на целия остров времето е топло, сухо и със слаба облачност.

В края на зимата в крайбрежните курорти времето и еднакво топло. През деня температурата е около 30-32 градуса, а вечер – 23-24.

Можете спокойно да седнете в някой от многото ресторанти или да си купите плодове – буквално за стотинки. През февруари е пикът на зреенето на местните плодове и зеленчуци.


От началото на февруари тук стартират и екскурзиите до природните и културни забележителности. Непременно разгледайте известните водопади, които сега са пълноводни и красиви.

Най-подходящи за почивка се смятат плажовете по югозападното крайбрежие – Калутара, Берувела, Бентота. И внимавайте с вълните!

В Шри Ланка има доста неща за гледане! Например – Матале – град с от голямо културно и историческо значение; Пераденя – кралската ботаническа градина, която е на около 6 километра от Канди, централният град на Шри Ланка; Пинавала и приютът за слонове, основан през 1975 година;

Свещеният зъб на Буда – един от най-известните и посещавани будистки храмове. Смята се, че Зъбът се е появил през 311 г. в косите на принцеса Хемамала и бързо се е превърнал в символ на суверенитета на Шри Ланка.

Снимки: Unsplash

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *