Красота

Един от най-добрите продукти на пазара, борещи пигментацията, е с нова супер цена

След повече от година в България, продуктите Anti-Pigment от Eucerin® за борба с хиперпигментация се радват на хиляди благодарни фенове.

Благодарение на иновативната активна съставка Thiamidol кожата става гладката и сияйна по един лесен, приятен, неинвазивен и достъпен начин.

Eucerin® Anti-Pigment бе обявена за серия номер едно за борба с хиперпигментацията в света. За да зарадва своите почитатели у нас, през месеците септември и октомври 2020 г. Eucerin® прави продуктите Anti-Pigment още по-атрактивни, като ги предлага на специални, по-ниски цени.

Комплектът Anti-Pigment Дневен крем SPF30 + Anti-Pigment Нощен крем е с отстъпка от 35% от редовната си цена във всички аптеки в страната до изчерпване на наличностите.

Имате ли нужда от него?

Хиперпигментацията е козметичен проблем, но може да се превърне и в леко заболяване. За да бъдат изключени по-сериозни диагнози, трябва да ви прегледа дерматолог. Основният проблем е, че трябва да прикриваме петната с декоративни средства и се чувстваме зле.

Кожата произвежда естествено пигмента меланин, отговорен за образуването на тен при излагане на слънце, за да ни защити от слънчевите лъчи. Понякога обаче прекомерното излагане на слънце, някои състояния, като хормонален дисбаланс и бременност, прием на конкретни медикаменти, а също и с напредването на възрастта, се наблюдава свръхпроизводство на меланин. Той се разпределя неравномерно в кожата. И така се образуват по-тъмни области от по-големи и по-малки петна, които наричаме хиперпигментация.

Най-добрият начин да се борим с хиперпигментацията е превенцията – като не се излагаме на слънце. Понякога обаче появата на петната е неизбежна. При по-леки състояния хората просто приемат, че трябва да живеят с тях и да ползват подходящи по-силни основни за грим, за да ги прикриват. В други случаи петната са толкова много и толкова ярки, че гримът не помага.

Дерматологичното лечение чрез лазерна терапия и медикаменти постигат резултат в различна степен. Лечението обаче може да бъде скъпо, със странични ефекти и да има обратен ефект, ако не се прилага с мярка.

На първо място, при пациенти, неизчерпали възможностите на домашното лечение, предписвам само локална терапия, която задължително започва с подходящ измивен продукт, подготвящ кожата за последващо нанасяне на дермокозметика – интензивна домашна терапия със серуми, крем и грижа с фотозащита сутрин. Много предпочитана от мен колекция от продукти са тези от серията Eucerin® Anti-Pigment, защото с помощта на активната съставка Thiamidol, ефективно намаляват тъмните петна, предотвратяват повторната им поява и се понасят много добре от кожата.“, споделя д-р Ива Стоилова от Естетичен център „Дермавист“.

И допълва: „При пациенти, при които включваме лазерна терапия, Anti-Pigment серията също присъства задължително. Това е така, защото комбинираното третиране на проблема скъсява периода на лечение, намалява бюджета и предотвратява евентуални странични реакции. Освен това, прави пациента уверен, съпричастен и ангажиран към лечението, което гарантира успеваемостта му, независимо колко тежък е проблемът.“

Зад този невероятен успех на серията продукти Anti-Pigment неизменно стоят учените от Eucerin®. Те са прекарали цели 10 години в изследване ефикасността и поносимостта на над 50 000 потенциални активни съставки, които да вложат в продуктовата серия на Eucerin® за борба с хиперпигментацията. Резултатите показват, че Thiamidol е единствената съставка, която е достатъчно ефективна срещу тъмните петна и достатъчно безопасна, за да се ползва с много добра поносимост дори от хора с чувствителна кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *