Една година от живота на Франц, който се влюбва в Анешка

На 17 май  излиза от печат „Продавачът на вестници и цигари” – книга бижу, дело на един прекрасен разказвач, който показва как знанието обогатява живота, но и го прави по-сложен и щедър на противоречия.

Продавачът на вестници и цигари” разказва за една година от живота на младия Франц, който се влюбва в прелестната Анешка. Но тъй като любовта му удря на камък, търси помощ от Зигмунд Фройд. С майсторска лекота и финес авторът ни пренася във Виена през 30-те години – когато градът се отдава на похотливите си желания, същевременно се тресе от страха от бъдещето, в което Хитлер ще вземе властта…

Авторът Роберт Зееталер е роден през 1966 г. във Виена. Изявява се в театъра и киното, като последната му филмова роля е в „Младост“ на Паоло Сорентино. Освен че е актьор и сценарист, Зееталер е автор на незабравими романи, отличавани с различни литературни стипендии и награди. Сред тях се нареждат „Продавачът на вестници и цигари”, филмиран през 2018 г. под режисурата на Николаус Лейтнер (с Бруно Ганц в ролята на Фройд), и „Цял един живот”, също издаден на български език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.