(О)позиция

Една от болестите на обществото днес: Връзките не са „докато смъртта ни раздели“

Джорджа Мелони, премиерът на Италия, се раздели с партньора си – журналиста и тв водещ Андреа Джамбруно. А сред причините са кофти език, вицове за жени и мечтите му за тройки.

Двамата бяха заедно 10 години и имат 7-годишна дъщеря. Според The ​​Guardian, новината за раздялата дойде, след като Джамбруно предизвика полемика, заради сексистките си изказвания.

„Благодаря му за 10-те прекрасни години, които прекарахме заедно, за трудностите, през които минахме и за това, че ми даде най-ценното нещо в живота – дъщеря ни Джиневра. Пътищата ни се разделиха отдавна, време е да го признаем“, написа 46-годишната Мелони в Инстаграм.

Джорджа подчертава, че винаги ще подкрепя бившия си партньор.

„Ще защитя нашето минало, нашето приятелство и, независимо от цената, нашата дъщеря, която обича и майка си, и баща си по начин, по който аз не можах да обичам моите родители.“

Думите на Джорджа бяха харесани от Илон Мъск, с когото тя имаше среща наскоро.

Мелони подчертава още, че няма да позволи случващото се в личния ѝ живот да повлияе на политическата ѝ кариера.

„Всеки, който се е надявал да ме направи по-слаба, като нападне семейството ми, трябва да знае: въпреки че капката дълбае камъка, камъкът ще си остане камък, капката – вода“.

42-годишният Андреа Джамбруно беше обвинен в сексизъм, когато в интернет се появиха видеоклипове. В тях той говори за момичета с колеги, използвайки сексистки език, тормози колежки и прави неуместни шеги, включително вицове за тройки.

Тези коментари бяха широко коментирани в италианските медии. През септември Джамбруно каза, че жените не трябва да се напиват, ако не искат да бъдат изнасилени. Думите му предизвикаха буря от възмущение. И се наложи Джорджа публично да защити половинката си. Тогава тя заяви, че думите са били извадени от контекста, но подкрепя Джамбруно, защото това е, на което я е научила и нейната майка като дете.

Ходът на премиера не изненада никого, защото Мелони все пак е част от Консервативната партия.

Но всъщност това, което се случва на Джорджа, се случва с милиони жени по света. Просто за тях не се говори. Защото личните им проблеми не са мръсно бельо и не засягат никого, не могат да бъдат използвани за политически цели…

А точно това – изневярата, желанието за други партньори, безотговорността, липсата на вярност към човека до теб и семейството са една от сериозните болести на съвременното ни общество.

За съжаление от цялата тази свободия страдат само и единствено децата.

Защото точно, когато имат нужда от стабилност и подкрепа, те се сблъскват с необходимостта да пораснат бързо, да избират, да обичат родител, когото не виждат, да подкрепят родител, който е останал сам… Съвременните семейства се разпадат след кратки периоди, след което мъжете създават нови „семейства“, а жените се опитват да запазят „семейната“ среда.

В трудни времена живеем. Твърде свободни, твърде социални и безотговорни.

Дано децата ни, които растат сега, да могат да съхранят себе си и някой ден да бъдат по-добри родители от нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *