LoveМаркет

Екопостижение: 100% въглеродна неутралност в над 65% от обектите на L’Oréal

Над 65% от всички обекти на козметичния лидер L’Oréal по света са вече въглеродно неутрални.

Постижението се случва паралелно с увеличение на производството с цели 45%. А това е доказателство за високата ангажираност на компанията към устойчивите бизнес практики.

Но това е само един многото положителни резултати, постигнати от групата на L’Oréal.

Любопитни новини бяха споделени по време на специално събитие на тема „Създаваме красотата, която движи света“.

„Като лидер в индустрията за красота, за нас е приоритет да даваме пример с действията си във всички сфери. И особено що се отнася до корпоративно социалната отговорност. В момента голяма част от нашите ресурси са насочени в борбата с изменението на климата“, каза Ана Панайотович, мениджър на проекта „L’Oréal за бъдещето“ за региона Adria-Balkan.

„Имаме ясно разписан план как да гарантираме, че всички наши дейности са в хармония с планетарните граници, опазването на природата и грижата за общностите. Това е фундаменталната философия, която ръководи нашата програма „L’Oréal за бъдещето“, допълни Панайотович.

„L’Oréal за бъдещето“ – най-амбициозната програма на L’Oréal досега в сферата на устойчивостта.

Тя е създадена през 2020 г. като следващ етап на първата програма за устойчиво развитие на компанията „Споделяме красотата с всички“. Програмата е основана на ключови цели за трансформиране на дейностите на компанията към все по-устойчив бизнес модел. Техният краен срок е 2030 г.

L’Oréal прилага програмата във всяка страна, в която присъства, включително България. Тук компанията реализира няколко важни местни екологични и социално отговорни проекта.

По време на събитието бяха обявени и други важни постижения на компанията в четирите направления – климат, вода, биоразнообразие и природни ресурси:

• 91% намаление на емисиите на въглероден диоксид от заводите и дистрибуторските центрове в сравнение с 2005 г.; групата разполага със 110 въглеродно неутрални обекта;
• 53% по-малко количество вода, използвана в заводите и дистрибуторските центрове спрямо 2005 г.; постигнато е чрез иновативни методи и фабрики с воден цикъл;
• 97% от новите или обновените продукти са с подобрен екологичен или социален профил, т.е. с екодизайн;
• 61% от натуралните съставки в продуктите са на биологична основа или произхождат от минерали;
• рециклиране на 94 230 т материали през 2022 г. По този начин се насърчава кръговата икономика и се намалява количеството на отпадъците.

В официалната част на събитието бяха представени добрите практики за корпоративна устойчивост на групата L’Oréal в България.

Бяха показани последните устойчиви и социални инициативи на L’Oréal в България.

Една от тях е иновативната душ-глава Water Save на L’Oréal Professionnel, която пести вода. А това е добре както за салоните, които ще я използват, така и за природата.

На събитието бяха представени и други два много важни социално отговорни проекта на L’Oréal, реализирани у нас.

Доброволческата кампания Citizen Day, която подкрепя ежегодно местни каузи, и програмата „За жените в науката“, която допринася за развитието на науката и подкрепя кариерното развитие на жените учени у нас.

В България „За жените в науката“ е многократно отличаван проект. Носител е на злато на Националните награди за отговорен бизнес на БФБЛ.

L’Oréal традиционно и активно подкрепя борбата с домашното насилие. Миналата година Асоциация „Деметра“, една от водещите организации в България, оказващи подкрепа на жертвите на домашно насилие, спечели финансиране от групата в рамките на глобалната инициативата L’Oréal Fund for Women.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *