ЛюбопитноНовинки

Елчин Сафарли: Ставаме по-богати само, когато даваме!

Елчин Сафарли, азербайджанският писател, известен по цял своите романи, има много последователи. Тук събрахме някои негови цитати, посветени на любовта, волята, приятелството.

Баща му е пилот с 40-годишен стаж. Баба му по бащина линия Анна Павловна е рускиня. От малък е запален по книгите и започва да пише на 12-годишна възраст. Публикува под псевдоним в разни младежки вестници. На 16 години започва да работи в медиите. Следва в журналистическия факултет на международния Азербайджански университет.

Повече от десет години се занимава телевизионна журналистика, като си сътрудничи с азербайджански и турски телевизионни канали.

Дълги години живее в Истанбул, което дава отражение на ранното му творчество. Първата му книга „Сладката сол на Босфора“ е издадена през 2008 г. и е включена в списъка на стоте най-популярни заглавия в Москва. Елчин Сафарли живее със семейството си в Истанбул и в Баку.

„Никой не може да бъде отведен там, където той сам все още не е стигнал.

„Има хора, уютни като дом. Прегръщаш ги – и разбираш, че си си вкъщи“.

„По-добре го направете, за да не съжалявате. Ако сгрешите, не е страшно. Опитът не вреди. Ако пък имате късмет, споделете с близък“.

„Когато става въпрос за вашата съдба и живот, слушайте сърцето си. То мъдро тупти от първия ни миг до последния – като опитен радист ни изпраща шифровани съобщения“.

„Казват, че ударите в гръб най-често ни ги нанасят хора, които защитаваме с гърдите си“.

„Ставаме по-богати само, когато даваме.“

„Бъдете благодарни за всички врати, които са се затворили за вас. Научете се да отгръщате страниците на живота. По-добре е да обърнете нова страница, отколкото да скъсате старата на парченца“.

„Често се самосъжаляваме, оправдаваме се, сравняваме – и се заблуждаваме, живеейки живот, който не е нашият. Не се страхувайте да търсите път към своето истинско Аз“.

„Случайностите са псевдоним на Бог, който просто не иска да се подпише…“

„Детството е лек, пъстър и в никакъв случай кратък период в живота ни. То остава завинаги с нас, до последния ни дъх“.

„На всяка жена се пада по една всепоглъщаща любов. Всичко след нея е едно осъзнато усещане, когато просто се чувстваш добре, че той е до теб.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *