Лично

Елена от „Игри на волята“: Спортът не е просто една визия – тя е бонус към всичко останало, което получавате

Елена Боянова се занимава със спорт от малка. Родена е в Пловдив, а любовта към спорта е заложена в нея от баща ѝ, който я записва на различни спортове, за да открие „своя“. Републиканска шампионка по фитнес и бодибилдинг. Познаваме я от участието ѝ в риалити формата „Игри на волята“. Преди година по време на ски ваканция в Алпите, Елена, която е влюбена в зимните спортове, претърпява ужасен инцидент. Пада на пистата и се контузва тежко. Намира обаче сили да проходи и да се върне обратно в спортната зала. Казва, че вярваш ли силно в нещо, то няма как да не стане реалност.

 

Елена, здравей, как се чувстваш?

– Здравейте! Чувствам се прекрасно! Щастлива и благодарна, за всичко, което имам!

Успя да пребориш една тежка травма и отново да се върнеш в залата. Как го постигна?

– С много вяра и упоритост. В нито един момент не спрях да вярвам, че ще се справя. Колкото и трудни моменти да съм имала, не спирах да вярвам, че отново ще мога да правя всичко, което обичам! Стъпка по стъпка вървях по пътя си и се радвах на всяка една малка победа. Научих много, по болезнен начин, но съм благодарна за всичко!

Коя е най-важната мотивация за това човек да започне да се грижи за себе си?

– Любовта към самия теб. Промяна се прави от обич, не обратното. Тогава тя е истинска. Тогава наистина искаш най-доброто и се бориш да го постигнеш и на практика промяната е факт и най-важното – не е временна, а истинска!

Какво ти дава спорта лично на теб?

– По-краткият отговор ще е какво не ми дава (ха-ха). Обичам спорта. Той е моят начин на живот. От дете спортувам – това е и примерът в семейството ми, за което съм безкрайно благодарна!

Спортът ме научи на много и до ден днешен продължава да ме възпитава. Най-важното, което той дава на хората, е здравето.

Спортът не е просто една визия – тя е бонус към всичко останало, което получавате. Аз лично не си представям живота си без спорт, без активност, а и не искам. За мен всеки един човек трябва да намери своя спорт, хоби, активност и да бъде постоянен в него. Така не само ще е здрав, но и ще се чувства прекрасно!

Имало ли е дни, в които си си казвала – не, сега не искам да го правя и какво те мотивира да продължиш?

– Разбира се. Мотивация невинаги има, но въпросът е да създадете навици и да ги спазвате. Всеки има дни, в които е изморен, тъжен, няма мотивация и т.н…Идеята е в този момент да не си търсите поредното оправдание, а просто да отидете и да си свършите работата, както се казва. След тренировката ви гарантирам, че ще бъдете бодри и ще се радвате, че все пак сте удържали на думата си и сте я направили! Създаването на навик е ключов момент, това плюс постоянството ви ще гарантира положителния резултат, който търсите! След време ще си благодарите и ще се радвате на резултата, който сте постигнали, и на волята, която сте показали и доказали на себе си.

Какво планираш за лятото? Би ли участвала отново в риалити формат? Как би коментирала идеята за Островът на 100-те гривни?

– Планувам малко повече почивки на морето. Миналата година успях само един-два пъти да стигна до брега, заради травмата ми, и беше по-скоро мъчително отколкото приятно. Не можех да ходя по пясък, сама не можех да влизам в море, така че – да, сега трябва да наваксам.

Относно реалити формат – да, разбира се, бих участвала, но не съм напълно възстановена за по-спортен тип формат към момента. Предстои ми операция за премахване на имплантите от крака ми, дотогава трябва малко повече да внимавам.

Островът на 100-те гривни звучи доста интересно, със сигурност е нещо различно и мисля, че ще предизвика интерес в хората и в самите участници на играта. Със сигурност ще го гледам!

Какво ѝ трябва на една жена, за да бъде щастлива?

– Здраве, спокойствие, любов и уважение!

Твоята най-голяма мечта днес?

– Да създам семейство. Страшно много обичам деца! Винаги съм искала да имам поне две, ако може три – две момчета и едно момиче.

Би ли споделила любимо ястие за летните жеги?

– Най-лесното и бързото, което можете да си спретнете е студен скир с плодове и малко кашу! Доста е свежо и съдържа от всички макронутриенти! Плодовете могат да бъдат всякакви, аз лично най-много обичам банан и боровинки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *