Новинки

Елизабет Втора – строга, но справедлива. Вижте какво забранява на близките си!

Елизабет Втора не толерира лошо поведение, дори от най-близките си хора. Оказва се, че кралицата държи всички около нея да спазват правилата, пише Mirror.

Наскоро кралският експерт Джайлс Брандрет, който гостува в „Тази сутрин“, коментира, че кралицата истински го вдъхновява, за него тя е модел за подражание.

96-годишната Елизабет държала изключително много, освен безкрайните правила по протокол, членовете да спазват и нормалните такива – като добрите маниери на масата, например.

„Едно от нещата, които тя няма да позволи на масата, когато е с внуците си или дори правнуците, са мобилните телефони по време на хранене“.

„Тя обича доброто поведение  на масата. Това означава, че трябва да седите правилно и не трябва да ядете с отворена уста“, добавя Джайлс.

Традиционно се използват нож и вилица – ножът в дясната ръка, вилицата в лявата ръка. Когато са приключили с храненето, членовете на кралското семейство трябва да поставят приборите си по правилния начин.

Въпреки че вечерята с кралицата може да бъде доста „плашеща“, всъщност при нея важат правила като при всички останали семейства.

Според бившия кралски готвач Дарън Макгрейди, за вечеря Елизабет Втора предпочита лека храна – печена риба или пиле със зеленчуци или салата.

Не хапва чесън, не обича картофите и тестените изделия. А месото го предпочита добре сготвено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *