ЖениТЕНовинки

Ема Томпсън: Децата не се нуждаят от много съвети, но трябва да бъдат изслушани!

Ема Томпсън е родена на 15 април 1959 г. в Лондон, Англия, в семейство на актьори. Учи английска литература в Кеймбридж. Дипломира се през 1980 г.

И започва работа в местни радиа, а по-късно и в комедийни програми.

Пробива в телевизията с Alfresco заедно с колегите си от Footlights – Стивън Фрай и Хю Лори, с който по-късно имат любовни отношения.
Носителка е на два „Оскар“-а, две награди „Златен глобус“ и три награди на БАФТА.

Известна е с ролите си в „Имението „Хауърдс Енд“ „Остатъците от деня“ и „В името на Отца“. Както и с адаптирания сценарий и главната роля във филма „Разум и чувства“.

По време на снимките на тв сериала Fortunes of War през 1987 г. Ема се запознава с Кенет Брана, с когото през 1989 г. сключва брак. Двамата се разделят през 1995 г.

През 1995 г. Ема започва връзка с актьора Грег Уайз, с когото си партнира във филма „Разум и чувства“. Двойката има дъщеря – Гая, зачената чрез инвитро.

Момиченцето се ражда през 1999 г. Томпсън и Уайз сключват брак през 2003 г., а по-късно същата година неофициално осиновяват бежанец от Руанда – Тиндиебуа Агабу.

Интересен факт е, че носителката на „Оскар“ собственоръчно написа илюстриран секснаръчник за 14-годишната си дъщеря. Ема постъпила по този начин, защото искала да подготви Гая за това, което ѝ предстои да изживее като вече пораснало момиче и бъдеща жена.

„Факт е, че младите хора ще правят секс, независимо дали ви харесва или не.“

В наръчника има следния съвет: „Не трябва да споделяш личния си живот с всичките си приятели в интернет, следвайки странното поведение на звезди като Майли Сайръс. Няма нужда да споделяш свои предизвикателни снимки в социалната мрежа, нито пък да споделяш интимните си чувства с няколко стотин от така наречените „приятели“ във Facebook или Twitter.“

„Публикуването на нещо интимно онлайн може да изглежда като добра идея в момента, но може да има негативни последици и най-малкото да те накара да се чувстваш некомфортно или неловко.“

„Децата не се нуждаят от много съвети, но наистина трябва да бъдат изслушани, а не само с половин ухо.“

Известна е като върл противник на социалните мрежи и пластичната хирургия. Ема споделя, че никога не би променила нищо по себе си, както и че никога не би създала свой профил в някоя мрежа.

Най-добрият съвет, който може да даде на всички млади момичета: да се научат да се чувстват добре в кожата си.

Тя твърди, че няма нищо по-ценно от това да бъдеш естествен. Томпсън е категорична, че никога не е искала да си прави липосукция или да си сложи силикон в устните.

Актрисата споделя още, че сегашните млади звезди са подложени на постоянен натиск за това да изглеждат по някакъв определен начин.

„Честно казано смятам, че отрязването на себе си, за да го поставиш на друго място, за да не изглеждаш, че правиш това, което всъщност правиш, което е остаряване и което е напълно естествено, е форма на колективна психоза. Наистина мисля, че това е много странно нещо.“

„Нищо не се е променило в ужасните изисквания, отправени към жените в реалния свят, но и в актьорството. Изискването, че трябва да си слаба е все същото, както винаги е било и всъщност по някакъв начин мисля, че сега е по-лошо.“

„Най-лошото ми качество е нетърпението.“

„Не можете да си представите какво удовлетворение може да се получи от хвърлянето на пай в лицето на някого.“

„Никога не бих си направила профил в „Туитър“. Намирам това за губене на време и липса на други по-сериозни занимания, но най-много се притеснявам от голямата показност, която тези социални мрежи предлагат“.

„Кой знае какво ще стане с нас, може би след 25 г. цяло поколение хора ще се свлече на земята мъртво. Просто всички ще умрат изведнъж. В такъв момент бих се запитала какво свързва всички тези хора, но отговорът е ясен – до един те постоянно са стояли в социалните мрежи. Това е като някакъв адекватен изход от създалата се ситуация, в която хората не могат да издържат повече“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *