Емануел Макрон и Първата му дама: готови за втори мандат

Емануел Макрон е най-младият президент на Франция, а жената до него – Брижит – най-възрастната Първа дама. Тя е с 24 години по-стара. И това беше доста обсъждано по време на първия му мандат като президент.

Емануел Макрон и Брижит са семейство от 2007 г. Тя има три деца и седем внука. От първия си брак.
Когато той е на 15 се срещат и се сближават. Тя е учителка по френски в католическата гимназия La Providence в Амиен, произхожда от семейство на известни шоколадиери и сладкари.

Когато той става на 18, тя решава да напусне съпруга си. И връзката им става официална.

Той описа връзката им като тайна и тълкувана погрешно.

„Тя винаги го даваше за пример. Тя беше очарована от писателския му талант. Той постоянно пишеше песни, а тя ги четеше пред класа“, разкрива съученик на Макрон пред Le Parisien.

Съученици на Макрон казват, че винаги е предпочитал да говори с учителите, вместо с тях. По това време мечтата му е да стане актьор и Брижит го насърчава да се пробва на сцената.

Освен с актьорско майсторство и писане, Макрон се занимава и с музика – свири на пиано, дори печели много награди.

Премества се в Париж, за да не създава проблеми на Брижит с връзката им. Разводът й предизвиква скандал в малкото им градче. Медиите пишат, че децата й са имали нужда от време, за да приемат гаджето й, което е почти на тяхната възраст.

В Париж тя намира работа като учител по френски език в известно частно училище. Женят се в известния курорт Le Touquet, където тя притежава вила. Нямат общи деца, но той многократно е заявявал, че има шест „внука“.

Авторът на биографията на Еманюел Макрон – Ан Фулда, разговаря с родителите му за цялата ситуация. Те си мислили, че той излиза с дъщерята на Брижит, Лорънс, докато семеен приятел не им разкрил истината.

„Не можехме да повярваме. Ние не бяхме съгласни.“

Майка му дори заявява на Брижит, че тя е изживяла живота си, а той няма да може да има деца от нея…

Молят Брижит да не се виждат, докато той не стане пълнолетен. Тя им казва, че не може да им обещае нищо…

Родителите му го местят в друго училище. Брижит обаче разказва, че Макрон й предлага брак, когато е само на 17. И казва, че ще се върне за нея.

„Не можеш да се отървеш от мен. Ще се върна, за да се омъжа за теб“,
й казал Емануел преди да замине за Париж.

Половин година след изборите Макрон сподели, че той и съпругата му се опитват да водят балансиран семеен живот и да оставят свободно време за себе си. Каза, че веднъж седмично си позволяват романтична вечеря.

„Ние не стоим вкъщи. Ние знаем всички протоколни и други задължения, но искаме да запазим своя дял от свободата“.

Тя ядоса французите с това, че винаги иска да е до него, а не зад него. Казват, че пренебрегва протоколите. Казват, че стилът й на обличане е твърде младежки…

Но явно начинът им на живот работи. Защото освен, че той получи втори мандат, те все още изглеждат влюбени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.