Ерик Баркър и неговите „Истини и митове за успеха“

Ерик Баркър, автор на популярен блог за личностно развитие и общуване, споделя с хилядите си последователи практически съвети, основани на научни данни.

Написана с прекрасно чувство за хумор, което прави и най-сухите факти да звучат забавно, и пълна с мъдри прозрения от реални ситуации, тази книга дава изненадващи отговори на въпроси като:
• защо отличниците рядко стават милионери;
• кой е начинът да получиш повишение: трудолюбието или подмазването;
• какво можем да научим за доверието от бандитите и пиратите;
• кое е по-важното – какво знаеш или кого познаваш;
• как да постигнем баланс между работата и личния живот, възползвайки се от стратегията на Чингис хан и грешките на Айнщайн.

Прекалената самоувереност обикновено води до провал, а често може да се превърне в зависимост – кара ни да смятаме, че трябва да убиваме по един дракон всеки ден, за да се чувстваме удовлетворени от себе си. А когато не успеем да постигнем някоя заветна цел, самочувствието ни се срива. И така се оказваме затворени в един порочен кръг, който ни кара постоянно да се доказваме.

Ерик Баркър е завършил Пенсилванския университет. Има магистърска степен по бизнес администрация от колежа в Бостън и магистърска степен по изящни изкуства от Калифорнийския университет, Лос Анджелис. Бил е сценарист в Холивуд за проекти на „Уолт Дисни“, „Туенти Сенчъри Фокс“ и „Революшън Студиос“. Ерик Баркър изнася лекции и пише статии за някои от най-престижните вестници и списания. Той е създател на блога Barking Up the Wrong Tree, който има хиляди последователи.

Аз препоръчвам будистката концепция – вместо да се убеждаваме колко сме страхотни, трябва да гледаме по-реалистично на нещата и да се научим да си прощаваме, че не сме перфектни. Проучванията показват, че в дългосрочен план щастието води до успех много по-често отколкото успехът до щастие. А балансът между двете е в основата на всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.