Красота

Есента е вече тук: Топ три съвета на д-р Сара Яворова за по-млада и здрава кожа

Д-р Сара Яворова е част от екипа на Estheva Medical Boutique, който отвори врати съвсем скоро в гр. Русе. Потърсихме я с няколко въпроса за това каква трябва да бъде есенната грижа за кожата и какви съвети ще ни даде, за да забавим хода на времето…

„Концепцията ни е да предлагаме високо качество, безопасност и изключително внимание и отношение. Вярваме, че всеки е единствен и неповторим, и заслужава да върне самочувствието си, да бъде обгрижен и изслушан. Загърбихме забързаното ежедневие. При нас не се работи “всичко и на всяка цена”, напротив. Стремим се да предлагаме услуга, която би била полезна, би дала реални резултати, както и удовлетвореност на двете страни. Не се притесняваме да откажем процедура ако преценим, че тя не е подходяща за клиента. Вярваме в доверието и откровеността.“


Здравейте, есента вече е при нас. Какво трябва да направим, за да се радваме на здрава и красива кожа?

– Здравейте! Да, за съжаление лятото приключи. Тогава кожата ни изглежда чудесно, благодарение на слънчевия загар, но става уязвима на възпаления и раздразнения, хиперпигментации, дори поява или задълбочаване на фини линии и бръчици, поради прекомерното излагане на слънце, топлина и влага. Така както сменяме гардероба си всеки сезон, е важно да сменим и грижата за кожата.

С идването на есента падат температурите, а кожата ни става по-суха, тъй като студеният въздух задържа по-малко влага. Ето защо след края на лятото е важно да се фокусираме върху възстановяване на кожната бариера, хидратиране и съживяване на тена, чрез различни ревитализиращи процедури.

Какви са вашите топ 3 съвета за по-млада кожа?

– Бих казала: достатъчно количество вода и качествена, пълноценна храна, почивка и качествен сън, движение и вдъхновение, които да ни поддържат жизнени.
Разбира се, ще добавя слънцезащитен фактор, хидратация и грижа за кожата, съответстваща на възрастта и индивидуалните особености.

Днес медицината и козметологията се развиват изключително бързо. Кои са най-новите терапии, гарантиращи ни по-млад вид?

– Да, така е. Напоследък се забелязва една тенденция на завръщане към естествените форми и минималистични корекции, обръщане повече внимание на здравето и качеството на кожата. Съответно правилен подход е комбинация от апаратни и инжекционни процедури в зависимост от индивидуалностите на всеки човек.

Стимулиране и съживяване на кожата с микронидлинг, стягане на отпусната кожа с правилните апаратни процедури, стимулиране на собствения колаген и еластин с различни инжекционни процедури са винаги добър избор.

Колагенът е един от най-важните „строителни“ материали. Кога трябва да започнем да го добавяме към грижата си за кожата?

– Колагенът е основният структурен протеин на извънклетъчното пространство в различни съединителни тъкани, включително дермата. Стареенето води до изтъняване на трите слоя на кожата, което е придружено и с намаляване на колагена.

Самото производството на колаген намалява приблизително с 1% с всяка година след навършване на зрялост (около 21 години), което води до загуба на стегнатост и еластичност на кожата.
Следователно след тази възраст всяка би била подходяща за включване на стимулиращи колаген процедури към грижата за кожата ни.

Какво бихте казали за колагеновата терапия на Jalupro? Защо тя е добра и какво ще даде на кожата ни?

– Серията Jalupro са прекрасен и любим продукт! Тъй като говорим за превенция в антиейджинг процедурите, производство на колаген и комбинация от апаратни и инжекционни процедури, Jalupro е идеалният избор, тъй като помага за възстановяване на повяхналата кожа, възвръщане на блясъка, поддържа високи нива на производство на колаген и подпомага намаляването на отпускане на кожата. И, разбира се, осигурява незабавна и дълготрайна хидратация.

Есента е чудесен момент да се стартира с терапиия Jalupro, защото както споменахме кожата има нужда от възстановяване след края на лятото.

Чисто технологично като време и брой процедури – как трябва да процедираме?

– Обикновено са необходими между 4 и 6 процедури, в зависимост от състоянието на кожата, нуждите и индикациите на всеки отделен клиент. Като значение има и дали ще комбинираме с друга апаратна процедура.
Интервалът между терапиите Jalupro Classic е желателно да бъде около 10 дни, а за Jalupro HMW – 20 дни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *