Добра форма

Есента е време медитация, семейни срещи и положителни промени

През последните няколко дни усетихме рязко, че есента е на прага ни. Това е сезонът на трансформациите и новото начало. Нали знаете – пилците се борят на есен.

Листата падат, дърветата заспиват, адаптират се към новите метеорологични условия. Природата облича различна от слънчевата си премяна. А на нас ни се налага да оставим летните преживявания зад гърба си и да се настроим на вълна топли дрехи и домашно вино…

Какво можем да направим, за да преминем по-лесно и безболезнено в новия сезон?

Да се погрижим за душата

Медитирайте. Няколко минутки на ден са достатъчни. Есента е идеалното време, в което можем да се съсредоточим върху себе си – да поговорим на спокойствие със своето вътрешно Аз, да осъзнаем онова, което ни се е случило през лятото и да помислим какво бихме искали да променим. Работете над себе си, за да избегнете стреса и негативните мисли.

Намерете ново вдъхновение – рисувайте, пишете, започнете да готвите – всяко креативно занимание ще ви помогне да излезете от депресивните мисли и да се усмихнете на дъжда и падащите листа.

Да се погрижим за тялото

Есента ни дава невероятно богат избор от сезонни плодове и зеленчуци. Тиквички, гъби, кестени, ябълки, круши, карфиол. Сега е моментът да започнете да се храните по-здравословно. Обогатете менюто си с ценни витамини и минерали. И не забравяйте да спортувате. Една разходка на ден е достатъчна. Можете да танцувате у дома, да практикувате йога. Тялото ви ще ви благодари за всяка активност.

Погрижете се за отношенията си с околните

Есента е сезонът, в който имаме достатъчно време за близко и топло общуване с близките си. Прекарваме повече време у дома, радваме се на споделени уикенди и вечери. Открийте нови приятели. Разширете социалния си кръг.

И не забравяйте – есента е сезонът, в който да се погрижите за важните промени и планирате своя растеж. Наслаждавайте се. Всяко време става за обичане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *