Ето как бързо и лесно да се справите с акнето: за по-чиста и сияйна кожа

Никой не обича лицето му да е покрито с пъпки. Дори една малка пъпчица може да ни накара да се чувстваме зле. А какво остава зя няколко.

Всъщност акнето е проблем, с който се сблъскват не само подрастващите, но и хората над 25 г.

Причините могат да бъдат различни – хормони, стрес, околна среда… Добрата новина е, че има решение както за последствията, така и за пониженото самочувствие. Решението ни го дават специалистите от La Roche-Posay, които ни представят грижа за кожата с гамата Effacla.

Първите видими резултати при третиране на несъвършенствата стават факт в рамките на 12 часа – както при тийнейджъри, така и при възрастни.

Проучване, проведено за La Roche-Posay през февруари и март, установило, че 49,7 процента от тийнейджърите се чувстват зле, когато имат акне или пъпки. А една трета не искат да напускат дома си, когато се сблъскат с този кожен проблем. Проблемът засяга и възрастните.

Effaclar Duo(+) срещу кожни проблеми в юношеството

Effaclar Duo+ крем е внимателно създаден точно за тийнейджърите. Формулата се основава на три ключови съставки: ниацинамид, който намалява зачервяването и кожните раздразнения, просерад, който предпазва от появата на петна по кожата след акне, и Aqua posae filiformis + маноза, които помагат за възстановяване на баланса на кожния микробиом и стимулират възстановяването на кожата.

Първите резултати са видими след 12 часа, като повечето проблеми намаляват значително след 8 дни употреба.

Основните предимства на крема Effaclar Duo+ са бързото намаляване на съществуващите несъвършенства, предотвратяване на повторната им поява и ограничаване на риска от появата на остатъчни цветни белези (червени и кафяви петна).

Това се потвърждава от многобройни проучвания на бранда, както и от около 13 000 респонденти по света с кожа, склонна към акне, които наблюдават намаляването на пъпките и черните точки, както и ограничаването на прогресивната хиперпигментация.

Effaclar ултраконцентриран серум за облекчаване на акне и несъвършенства при възрастни

За мнозина краят на пубертета не означава край на акнето и пъпките. Напротив, до 40 процента от дамите на възраст между 20 и 40 години все още страдат от тези кожни проблеми, които за някои от тях могат да имат много негативно влияние върху ежедневните дейности и общуването с обкръжението им.

Effaclar ултраконцентриран серум със своята комбинация от активни съставки в оптимални концентрации, действа като ексфолиращ и успокояващ агент за кожата, като в същото време предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства.

Доказано е, че серумът има бързо действие с видими подобрения на кожата още след първото приложение. Това, което прави този серум особено ефективен, е комбинацията от три киселини и ниацинамид, който осигурява видима ефикасност, изглажда неравностите и намалява до 49% от белезите, причинени от акне за период от 28 дни.


Персонализирана рутина за кожа, склонна към акне, препоръчвана от дерматолог

Проучване, проведено от La Roche-Posay в началото на годината на Joomboos, една от най-популярните младежки платформи в региона, показа, че само 14% от тийнейджърите посещават дерматолог, когато се сблъскат с кожни несъвършенства като акне и пъпки.

Освен това, само малко над 20% от тях си купуват продукти за грижа за лицето от аптеките. Ето защо експертите по грижа за кожата препоръчват младите хора винаги да се обръщат към тях за помощ, за да получават съвети за ежедневна рутина, която включва крем Effaclar Duo+ и Effaclar почистващ измиващ гел, с които да намалят несъвършенствата в дългосрочен план и да предотвратят повторната им поява.

Ако все още не сте използвали тези два продукта Effaclar, сега може да ги намерите в стартов комплект за грижа за кожата в аптеките на специална цена, до изчерпване на наличностите.

За хората, преминали тийнейджърската възраст дерматолозите препоръчват използването на Effaclar ултраконцентриран серум в комбинация с Effaclar микропилинг гел, който почиства в дълбочина, премахва излишния себум и прави кожата по-гладка и равномерна.

За повече информация относно La Roche-Posay посетете официалния уебсайт и следете страниците в Instagram и Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.