Дестинации & Дегустации

Ето коя е най-безопасната държава, според Глобалния индекс на мира

Най-безопасната страна в света е пълна с природни красоти и невероятни атракции. Тя оглавява Глобалния индекс на мира.

Въпреки че популярни ваканционни дестинации като Испания и Франция се считат за много безопасни, има една европейска държава, която редовно оглавява списъка на най-безопасните дестинации.

Исландия е тази, която оглавява Глобалния индекс на мира и е оценена като най-безопасната ваканционна дестинация за туристите. Тя е 18-и по големина остров в света и вторият по големина остров в Европа след Великобритания.

Страната е оценена като политически стабилна и с ниска престъпност, съобщава N1. Тя разполага с някои от най-уникалните гледки в Европа със спираща дъха природна красота.

Плажът Рейнисфиара е най-добрият плаж в Европа, според престижната годишна класация за плажове на TripAdvisor.

Той с черен пясък, покрит с вулканична пепел и е заобиколен от морски скали. Туристите обаче трябва да бъдат внимателни, когато го посещават, защото красивото място може да бъде и много опасно.

Посещението там е безопасно, но туристите трябва внимателно да четат знаците за безопасност и да стоят далеч от водата, съобщава „Express“.

Опасността на този плаж идва от т.нар. спящи или дебнещи вълни. При липса на особено вълнение изведнъж към плажа се насочва по-голяма вълна, която дори не изглежда така, докато не наближи прекалено и не се разбие с голяма сила, стигайки десетки метри отвъд линията, на която са били предишните…

Ето кои са десетте най-безопасни държави в света:

– Исландия
– Дания
– Ирландия
– Нова Зеландия
– Австрия
– Сингапур
– Португалия
– Словения
– Япония
– Швейцария

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *