ЗдравеНовинки

Ето витамините, от които се нуждаем, за да преборим пролетната умора

Пролетната умора е състояние на умствена и физическа изтощеност, което се появява още в първите дни след края на зимата. Може да се дължи на променливите метеорологични условия, като и на по-високата влажност, алергиите и нарушения ритъм на съня.

За да се преборим с пролетната умора, важно е да консумираме правилното количество храна и витамини.

Витамините имат важна роля за поддържането на здравето на организма и балансирането на енергийните ни нива.

Ето кои са витамините, които ще ни помогнат да влезем бързо в ритъма на пролетта и лятото.

Витамин С. Мощен антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали, които предизвикват стрес, умора и стареене на клетките в организма. Този витамин може да се намери в цитрусови плодове (портокали, лимони и грейпфрути), както и в зеленчуци като червен пипер, спанак и броколи.

Витамин В12. Необходим е, за да имаме достатъчно енергия. Ще го намерите в говеждото месо, пилешкото, рибата, млечните продукти, както и в обогатените зърнени храни.

Витамин D. Важен е за здравето на костите и имунната система. Той се синтезира в кожата, когато сме изложени на слънце. През пролетта слънцето се появява все по-често и грее по-силно, затова е добре да излизаме навън. , когато слънцето започва да изгрява повече, е добре да се избягва твърде дълго престой на закрити места. Витамин D се съдържа също в някои храни като риба, яйца и обогатени зърнени храни.

Витамин Е. Силен антиоксидант, който може да помогне в борбата със стреса, умората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *