Дестинации & Дегустации

Ето я държавата, обявена за водеща европейска дестинация за 2023 г.

Португалия е обявена за „водеща европейска дестинация за 2023 г.“ на 30-ата церемония по връчването на наградите World Travel Awards (WTA), проведена в Батуми (Грузия), пише Traveling Lifestyle.

Освен това Португалия спечели общо 17 европейски награди в различни категории.

Порто бе отличен като „Водещата ваканционна дестинация в Европа“, Алгарве е победител в категорията „водеща европейска плажна дестинация“, Лисабон – „водеща европейска градска дестинация“, Мадейра – „водеща европейска островна дестинация“, а Пасадисос в Арука взеха стуетки за „Водещата атракция за приключенски туризъм в Европа за 2023 г.“.

„Тази награда е международно признание за Португалия, нейните компании, работници и португалския народ“, каза Нуно Фернан, държавен секретар по туризма, търговията и услугите.

„Това е отличие, което демонстрира жизнеспособността на нашия туризъм и лесното му възстановяване след пандемията. Португалия е най-добрата европейска дестинация. Искам също да поздравя всички компании и държави, които също спечелиха награди в различни категории.“

Португалия е тази страна, където земята свършва и започва океана. Страната, която в голяма степен е свързана с мореплаването и историята на Великите географски открития. Привлича туристите с приказни пейзажи, красиви плажове, изобилие от културно и природно наследство, включено в списъка на ЮНЕСКО.

Лисабон – столицата на Португалия, е обявена за една от най-спокойните и привлекателни столици не само в Европа, но и в света. А Португалия, подобно на Испания, се слави с любовта си към живота и наслаждаването на всеки един миг от него.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *