ЖениТЕНовинки

Eто я жената до новия премиер – Линда, която прави безглутенови торти

Линда Маккензи-Петкова е половинката на Кирил Петков, новият премиер на България. Линда и Кирил Петкови са двойка от 21 години. Двамата имат три дъщери. А Линда говори перфектен български.

За нас е малко странно – първо, премиерът ни има половинка, което отдавна не се е случвало и второ – тя работи нещо, прави нещо с ръцете и сърцето си. 

Преди изборите една приятелка ми сподели, че чела в интернет за магазина за сладкиши на Линда и искаше да ги опита. Затова отидохме заедно. Обиколихме малката столична уличка, намираща се зад библиотеката, „Сан Стефано“.

Всъщност Линда стана популярна преди съпруга си с участието си в предишния сезон на хитовото кулинарно риалити „Мастършеф“. Там тя успя да впечатли журито с безглутенова здравословна версия на торта „Гараш“ и да получи „Златна престилка“, с което се класира директно на финала. Но отпадна в директните елиминации.

Бутикът за сладкиши е сбъдната мечта за Линда. Канадката е икономист по образование, но сладкарството и по-точно правенето на безглутенови торти, е нейната страст.

„Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е голям готвач. Разбрах, че не мога да ям глутен преди 30 години. Оттам идва интересът към безглутеновите сладкиши“, споделя Линда за BulgariaOnAir.

Откакто съпругът ѝ е активно в политиката, тя остава встрани от светлините на прожекторите. Преди три години разказва за първи път пред Bloomberg TV Bulgaria как хобито ѝ се е превърнало в професия. 

„Много ми е приятно да правя торти за хора“.

Тя самата има проблем с глутена, а една от трите им дъщери е с диабет. Това е и основната причина Линда да прави здравословни сладкиши.

„Правим торти точно пред витрината и е много интересно за клиентите, защото виждат как става тестото, като вкъщи е“, разказва тя пред камерата.

Много от рецептите са семейни – от майка ѝ, баба ѝ, дори от прабабата на съпруга ѝ. Ползва предимно български продукти. Но признава, че за успешния бизнес е важна и подкрепата от семейството.


„Мъжът ми помага много, всяка събота и неделя съм там, той трябва да ме подкрепя и той е много добър човек“, каза за съпруга си Линда.

Подкрепата в едно семейство е важна – това стана ясно и от пост на Линда в социалните мрежи, минути след като съпругът ѝ се закле като министър-председател на България. 

Снимки: фейсбук, инстаграм, интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *