Евгени Минчев: Благодаря, че мечтите ми се сбъдват

Евгени Минчев е чудесен събеседник, който общува с много известни и не толкова известни хора. Затова днес го попитахме какво е Коледа за него.

Какво е Коледа за вас?

– Коледа е една красива измишльотина, с която е хубаво да се съобразим, защото това е нашият годишен момент да си починем. Да се спрем, да се осъзнаем. Да се насладим на радостта, която имат децата. Защото и в Библията се казва – „Бъдете като децата“.

Правите ли равносметки?

– Ако трябва да чакам Коледа за равносметка, е много тъжно. Аз правя равносметка всеки ден. Дори като пътуваш в самолета, можеш да размишляваш, защото не можеш да правиш нищо друго. Равносметката е дълг за всеки ден. Тя не е за Коледа или за Великден.

За какво бихте благодарили тази Коледа?

Благодаря, че всичко, което съм правил, съм го запазил. Благодаря, че мечтите ми се сбъдват. Всеки ден имам потвърждение за това. Благодаря, че съм здрав, красив, на тази възраст. Все пак сме на 31, нали? (смее се)

Кое е най-сладкото изкушение за вас през годината, която скоро ще изпратим?

– Сладко като хам-хум или сладко като любов? Ако говорим за хам-хум, аз много обичам шоколадче. Винаги имам в хладилника си едно парче. Най-сладките ми изживявания са да напиша поезия, да се запозная с красив човек, да мога да направя нещо за някого. Независимо дали е нещо благотворително или комплимент. Да отидеш при някого и да му кажеш – колко си красив…

Хората в България се чувстват неудобно да приемат комплименти, камо ли да правят…

Весели празници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *