ЖениТЕНовинкиНовинки

Флашмоб в подкрепа на Сана Марин от жени в цял свят: Всички трябва да танцуваме по-често!

Сана Марин става премиер на Финландия през 2019 г. И всичко върви добре до момента, в който в социалните мрежи се появява видео, от което става ясно, че една жена купонясва в свободното си време. 

Тя не се оправда. Извини се за изтеклия в пространството клип и даде пресконференция, позволи да й бъде направен и тест за наркотици. Заяви, че не е направила нищо незаконно. Просто се е забавлявала в извънработно време. Лъжа ли е?

Според критикуващите я, тя се е държала провокативно. Дори се появиха слухове за употребата на забранени вещества. Но те бяха опровергани от самата Сана, която даде тест и той излезе отрицателен.

Мартин има одобрението на обществото по отношение на работата си. Местните казват, че е направила много за държавата, особено по време на пандемията.

Жени от различни държави – Финландия, Великобритания, Канада, Холандия и други, устроиха флашмоб в подкрепа на Марин. Те публикуват клипове в социалните мрежи с хаштаг #SolidaritywithSanna, показвайки как пеят, танцуват и се забавляват на парти.

„Всички ние трябва да танцуваме повече“, „Танците лекуват“, „Напред момичета, да направим тенденцията международна“…

И ако първоначално в подкрепа на Марин се обявиха жените, сега все повече мъже започват да я подкрепят. И то мъже, които по един или друг начин имат нещо общо с политиката, професионално.

А ние за пореден път се питаме не е ли твърде двоен стандарта спрямо мъжете и жените – дори по отношение на купоните…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *