Звезди

Фондация, на името на Матю Пери, ще помага на хора, борещи се със зависимости

Актьорът Матю Пери си отиде твърде рано. Приживе той беше любимец на милиони хора по света с ролите, които изигра. И не само.

Матю разказа в своята автобиография, че години наред се бори със своите зависимости – алкохол и наркотици, но през последните години е отворил дома си и за други хора – опитвайки се да им помогне да спасят тялото, живота и душата си.

Вече има фондация, на името на Матю, чиято цел ще е да събира дарения, с които да помага на хора, борещи се със зависимости.

Тя е спонсорирана и поддържана от американския Национален филантропски тръст. В прессъобщението основателите на фондацията, споделят, че примерът на Матю – да се помага на другите, е тяхно вдъхновение.

Казват, че с фондацията „Матю Пери“ искат да сбъднат надеждата на актьора, че ще бъде запомнен най-вече като човек, който помага на хора със зависимости.

„Когато умра, не искам „Приятели“ да е първото нещо, което се споменава – искам да се споменава първо това, че искам да помагам на другите“, казва Пери в подкаста Q with Tom Power през 2022 г.

„Зависимостта е твърде силна, за да може който и да е да я пребори сам. Но заедно, ден по ден, можем да я повалим“, допълва тогава актьорът, който през живота си се е борил със зависимости от алкохол и лекарства.

Познатият с ролята на Чандлър Бинг в „Приятели“ и комедийни филми като „Девет ярда“ Матю Пери почина на 28 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *