ЗдравеКрасота

Fotona – новото поколение лазери в естетичната медицина

През 1960 г. американският инженер Теодор Майман създава първия в света лазер. И вероятно не е подозирал, че изобретението му го чака  голямо бъдеще.

През следващите десетилетия лазерите се развиват и навлизат в различни сфери. От космическите разработки до естетичната медицина.

Именно лазерите бяха една от водещите теми на провелата се наскоро в София Global Aesthetics Academy.

15 лектори от световна величина споделиха опит с българските си колеги. Трима от тях разказаха за работата си с лазерите на Fotona.

Оказа се, че те имат широко приложение в дерматологията. Използват се за лекуване на себорейна кандилоза, отстраняване на кокоши тръни, брадавици, заличаване на белези, пигментни и васкулярни лезии, лекуване на акне и гъбички и се стигне до неаблативен вагинален лифитнг. Това разказа д-р Сезар Аройо от Мадрид.

Fotona са втора генерация гинекологични лазери, при които има концентрирано нагряване на тъканите без те да бъдат наранявани, както е при CO2 лазерите.

Друго направление, в което Fotona е лидер, са гинекологичните процедури.

За него и за прилаганите решения съобщи куп интересни подробности проф. д-р Иван Фистонич от Загреб, Хърватия. Той отбеляза, че все по-често към лазерни гинекологични процедури се прибягва не само при получени разкъсвания от раждане или заболявания на външните полови органи. Но и за подобряване състоянието и вида на интимните органи. Лазерните процедури се осъществяват чрез лазерните терапии: IncontiLase – третиране на лека до средна стрес-инконтиненция; RenovaLase – третиране на вагинална атрофия; IntimaLase – третиране на вагинална релаксация; ProlapLase – третиране на десцензус.

Проф. д-р Фистонич сподели, че има редица плюсове на тези лазерни терапии с Fotona: постига се резултат без хирургична намеса, без предварителна подготовка, няма възстановителен период, не се взимат лекарства, няма и възрастово ограничение при прилагането им.

Зденко Визинтин в качеството си на инженер и на директор на медицинската лазерна програма на Fotona разказа за бъдещето на приложението на лазерите в компанията, както и за тяхното бъдещо приложение в медицината.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *