Фризьорът Александър Филипов разкрива как да се превърнете в кралицата на плажа

Дълги топли дни, горещи емоции, море, пясък и любов. Лятото е в разгара си, а с него и нуждата да релаксираме и да блестим като наблегнем на женствеността. Съществена част от това е изборът на лятна прическа.

Един от най-популярните фризьори в Югозападна България – Александър Филипов, разкрива някои от триковете, които преподава на фризьори в своята академия.

“Морски ефект в косата” – това е един от хитовете това лято, както за през деня, така и за танците вечер в някой плажен бар.

Стилизирана коса и “мокър ефект” – хем небрежно, хем луксозно…

Ще бъде актуално всичко, което се свързва с водата, вятъра, морето и небрежността. Косата е стилизирана, но създава илюзията, че постоянно е мокра. Това се постига с малко вакса, син спрей и малко кристали, а ефектът е уникален. Това е най-актуалното за лятото, дори за по-официални поводи, като сватби. Хем небрежно, хем луксозно.

Прическите трябва да бъдат съобразени с това, че има вятър. Например – леки плитки, по-отпусната и небрежна прическа, припомня експертът.

Повече етажиране и смели цветове

Завръща се модата на етажирането и на прическите, които са лесни за оформяне. Набляга се на открояване на контурите на прическата и естествената визия. По-дългото каре също остава актуално.

По отношение на най-модерните цветове това лято – все повече се налагат ядкови, ягодови, конякови, сметанови оттенъци, цвят джинджифил, платина и перла.

Не забравяйте грижата!

Независимо каква прическа ще изберете, най-важно е да се обърне внимание на подходящата и редовна грижа. Особено сега през лятото, когато косата е изложена на вредните слънчеви коси и солена вода. Много трябва да внимават русите дами, защото техният косъм е дехидратиран. Подходящи са слънцезащитни олиа със смокиня, балсами без отмиване и възстановяващи терапии с кератин или арганово масло.

Александър Филипов, е основател и основен лектор в AF Academy by Alexander Filipov – най-голямата академия за професионални коафьори в Югозападна България. Експертизата за нея е вдъхновена от най-големите европейски академии в тази сфера, в които се е обучавал. Освен че усъвършенства сложни техники за геометрични прически, опит за разнообразно боядисване и техники от Барселона, Милано и Белгия, Александър Филипов пренася този опит у нас и на своите колеги. Той открехва тайната за най-актуалните прически този сезон.

Снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *