Лично

Георги Блажев към мъжете: Не е нужно да се влюбваме само в принцеси, пред които лежи дракон

Георги Блажев, който доби широка популярност с участието си в предаването „На кафе“, реши да посъветва представителите на силния пол. Блажев коментира една болна тема и, предполагам, следва собствените си преживявания във времето. Цитирам дословно:

„Ще ви издам една “тайна”: мъжете обичаме да лепим счупени жени. Умираме да сме благородният герой, който идва да спаси принцесата след токсичната ѝ връзка с гадния бивш. Влизаме доброволно в този филм на ужасите и оставаме дори когато стане ясно, че жертвата сме ние. Когато горе, на върха на планината, се чуе “объркана съм” и надолу се юрне лавина, ние седим в подножието и чакаме. Решаваме, че сме смели, но просто сме глупави. Повтаряме си “Аз ще я променя” или “Тя си пада по скапаняци, но ако съм стабилен, подкрепящ и без очаквания, накрая ще избере мен. Кой иска да се държат гадно с него, ебаси?” Срещнал съм достатъчно хора, които искат да се държат гадно с тях. Ебаси.“, пише в Инстаграм панелистът на Гала.

„Не знам кой чете това и дали има нужда да го чуе, но: травмите им от миналото не са оправдание да се държат зле с теб в настоящето. Не си конец в незараснала рана, отворена от друг. Обичам жена, която има право да е озлобена към света. Но вместо отмъстителност и предпазливост, е засяла в сърцето си доброта и искрено любопитство към живота. Не е нужно да се влюбваме само в принцеси, пред които лежи дракон. Това исках да ви кажа.“

Колко хубаво звучи. Само че зад всяко „счупено“ сърце стои някой, който го е потрошил. И не е само, заради социалните мрежи, модерните времена и ала-бала. Твърде егоцентрични сме напоследък, самовлюбени, нетолерантни и нетърпеливи.

Що се отнася до лекуването на раните, друг няма как да ги излекува. Човек трябва сам да се събере, да прости и мине напред. За да може да даде любов. Нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *