КрасотаНовинки

Global Aesthetics Academy 2022 представи най-търсените съвременни процедури за грижа за кожата

Провелият се в София Global Aesthetics Academy 2022, най-голямото събитие на Балканите в областта на естетичната и клинична медицина, представи тенденциите в областта.

Компанията, дистрибутор на водещи брандове, събра у нас световноизвестни лекари и специалисти. А те представиха най-новите тенденции и методи в областта на дерматология, естетиката, хирургия и гинекология. На последвалата пресконференция някои от чуждестранните лектори споделиха своя медицински опит.

Д-р Албина Каджая, главен лекар в клиника „Total Charm Vake” в Тбилиси, призна, че най-търсените съвременни процедури са насочени към подобряване на качеството на кожата. Става въпрос за биоревитализация и мезотерапия. В качеството си на дерматолог, козметолог и специалист по лифтинг методики д-р Каджая е редовен участник на световни конгреси по естетична медицина и антиейджинг.

Тя сподели и любопитни подробности за работата си с лифтинг конците Aptos. И представи третото и последно поколение конци Aptos. Единствените в света, които комбинират полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина. Факт, който гарантира по-дълготраен ефект, по-добра биоревитализация на кожата и по-бързо възстановяване.

Д-р Елена Румянцева-Матей, която е сертифициран дерматолог и дерматохирург в Университетска болница Ambroise Pare в Париж, сподели, че желанието да си млад и красив вече е мода и глобална тенденция. Често това желание всъщност е обусловено и от възможността за успех в кариерата и професионално израстване.

Една от инжекционните терапии, които д-р Румянцева прилага, е колагеновата терапия за лице Jalupro. Тя подтиква кожата да се рестартира сама и да стимулира естественото производство на колаген и еластин.

Така се забавя разграждането на собствения колаген в кожата и се ускорява синтеза на протеин.

Терапията за лице Jalupro е широкоспектърна. Може да се прилага срещу състаряване на кожата, белези, косопад, срещу тънки и чупливи нокти. И, не на последно място, Jalupro има имуноукрепващ ефект.

Проф. Бадауи от Националния институт за лазерни науки към Каирския университет, Египет, разказа за своя опит и практика с Fotona. Това е лазерна технология от ново поколение.

Тя е разработена в няколко платформи, създадени за борба с различни здравословни и естетични проблеми – като се започне от премахване на нежелана кожна пигментация, отстраняване на бръчки и избелване на зъбите, мине се през укрепване и тонизиране на мускулите, неинвазивно лечение на тазовото дъно, отстраняване на лезии и се стигне до контурирането на лице и тяло. Лазерната медицина и хиругия имат сигурно бъдеще и огромен потенциал, който ще продължи да се разгръща, каза още професорът.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *