ЗвездиНовинки

Глобиха Ким Кардашиян за мошеничество. В какво я обвиняват?

Ким Кардашиян е осъдена да плати 1 милион долара, защото е заблудила последователите си, публикувайки в своя профил подвеждаща реклама.
Ким е публикувала реклама за криптовалутата EthereumMax през юни миналата година, а хората, които са поели риска да инвестират за загубили много пари, заради обезценяването. Ето защо Комисията по ценни книжа SEC е взела решение риалити звездата да плати 1,26 милиона долара, заради реклама, която заблуждава.

Разбира се, сумата не е кой знае какво за Кардашиян, чието състояние се оценява на 1,8 милиарда долара.

„Делото е просто напомняне, че ако един инфлеунсър или знаменитост подкрепя вид инвестиция, в това число и криптовалута, това не означава, че те са подходящи за всички индеститори.“, коментират представители на SEC.

Освен това Ким е скрила размера на хонорара, получен, за да рекламира криптовалутата. Преди време комисията глоби други двама известни за същото – укриване на хонорар за реклама на криптовалута – продуцента DJ Khaled и боксьора Флойд Мейвезер.

Това не е първото обвинение за Кардашиян в мошеничество. В средата на септември тя бе дадена на съд от свои последователи, които поискаха 40 милиона долара. А причината е, че Ким обяви в профила си мащабна „подаръчна“ кампания, но забрави да обяви победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *