ЗвездиНовинки

Хари и Меган обявиха война на социалните мрежи

Откакто Хари и Меган Меркъл напуснаха Великобритания, постоянно водят войни. Първо бяха проблемите с пресата и папараците, сега дойде ред и на социалните медии.

В специална публикация във Fast Company Magazine, по-малкият брат на принц Уилям призова компаниите да не планират реклами вав Фейсбук, защото това би означавало, че дават своята подкрепа за „културата на хейта и кризата на истината“.

Хари призна, че той и Меган лично са убеждавали свои познати да байкотират Фейсбук, спирайки рекламите на своите компании там.

Социалните мрежи превръщат своите ползватели в стока. Всеки клик позволява на ИТ-корпорациите да научават повече и да продават информацията на трети лица.

„Компаниите, които купуват онлайн реклама, трябва да си дават сметка, че виртуалният свят влияе на реалния – на нашето здраве, демокрацията, на това как мислим и обработваме информацията, на това, в което вярваме“, пише Хари. И подчертава, че като баща, той се безпокои много и за влиянието, което социалните мрежи имат върху децата.

Според него, бизнесът и всички ние трябва да поощряваме социалните медии да стават по-безопасни и спокойни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *