Новинки

Хари и Меган смениха фамилното име на децата си

Принц Хари и Меган Маркъл са сменили фамилните си имена – вместо Маунтбътън-Уиндзор те се наричат Съсекс, пише Times of London. Това са фамилиите и на двете им деца – Арчи и Лилибет.

Решението е било продиктувано от смяната на визията на сайта, на който двойката публикува ангажиментите и дейностите си – в него вече фигурират кралските титли и гербът на Великобритания. Според британски вестник, децата на Хари и Меган са били наричани Съсекс още от момента, в който Чарлз бе коронован през май 2023 г.

Сега, когато двойката пусна сайта Sussex.com, фамилията стана известна и на широката общественост.

„Идеята на новия сайт е проста – той отразява всичко, което те правят, отразява факта, че след коронацията на Чарлз всички членове на семейството за първи път са с една и съща фамилия. Това е важно за всяко семейство. Символизира тяхното обединение и е въпрос на себеопределяне, на гордост“, казва източникът.

Според английския писател Е.Н.Нилсън на Меган са ѝ необходими всички титли, гербове, всичко, което може да получи.

„Но, сменяйки фамилията, тази двойка егоисти се отдалечават от кралското семейство… И какъв момент са избрали! Когато бащата на Хари се лекува от рак, а Кейт се възстановява от тежка операция, калифорнийската двойка дава ясен сигнал – ние не сме част от това семейство, както Чарлз и Уилям“, пише Нилсън в колонката си за Daily Mail.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *