Харисън Форд неустоим на корицата на The Hollywood Reporter

Харисън Форд се появи на корицата на списание The Hollywood Reporter. Актьорът позира, облечен в карирана риза и дънки. Масивен часовник и кожен колан допълван мачовската му визия. В интервюто за изданието Форд разказва за новата си стара роля – на Индиана Джоунс.

Новият филм за търсача на съкровища ще излезе по екраните на 30 юни 2023 г. Продукция е на Lucasfilm.

По-рано в интервю за Variety Форд призна, че това ще е последният му филм от поредицата.

„Винаги съм искал да се върна и да видя края на кариерата му. Това е последният ми филм за Индиана Джоунс“.

Защо се е върнал към ролята? „Изведнъж се появи сценарий, който ми помогна да надградя характера на героя“.

Признава, че снимките са били трудни. През цялото време Форд е получавал малки травми.

Но са били и много емоционални и той е щастлив, че е участвал в тях.

„Филмът е пълен с приключения, смях и истински емоции. Сложен и подъл е. А снимките бяха тежки, дълги и трудни, аз съм доволен от филма, който ни се получи добре“.

Любопитното е, че в холивудските филми специалните ефекти вече са заменени от AI – изкуствен интелект. Именно с негова помощ Харисън Форд е „подмладен“. Актьорът признава, че е страхотно. той играе, произнася репликите, движи се, а после благодарение на изкуствения интелект на екрана ще видим едно доста по-младо негово копие. Което си движи краката, тялото, говори – като него. Защото това си е той. Просто образът се наслагва – използват се кадри от всички предишни продукции, намира се точният ъгъл, позиция на тялото. Невероятно е!

„Те имат тази програма за изкуствен интелект (ИИ). Тя може да премине през всеки метър от филма, за който „Лукасфилм“ държи правата, защото аз направих няколко филма за тях и те имат всички тези кадри, включително филми, които не са били излъчени. Могат да го извлекат от мястото, откъдето идва светлината, от изражението. Но това е истинското ми лице. След това слагам малки точки върху лицето си и казвам думите, а те го правят. Това е фантастично.“

Е, няма как да го пропуснем. И заради историята, и заради самият Харисън Форд. Нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *