ЖениТЕНовинки

Хелън Мирън на 78: Това, което ви се случва по-късно, е също толкова вълнуващо, колкото онова, което изживявате, докато сте млади!

Първата си роля – на Клеопатра, в театралната постановка „Антоний и Клеопатра“, изиграва, когато е на 20 години. След това Мирън се присъединява към Кралската шекспирова компания.

Една от най-известните ѝ роли е на кралица Елизабет Втора в „Кралицата“ от 2006 г., с която печели „Оскар“.

Носителка е на награди „Оскар“, „Златен глобус“, „Еми“, а във филмографията й са заглавия като „Бесни страшни пенсии 2“, „Война на дронове“, „Сън в лятна нощ“, „Калигула“ и други. Споделяме няколко вдъхновяващи на Хелън Мирън.

Освен това има звезда на Алеята на славата на Холивуд и е отличена за приноса си в театралното изкуство с Ордена на Британската империя, лично връчен ѝ от самата кралица през 2003 година.

Една от най-дългите връзки на талантливата актриса Хелън Мирън е с холивудския актьор Лиъм Нийсън.
Двамата се срещат през 80-те години на миналия век след като се запознават на снимачната площадка на филма Excalibur през 1981 г. Тогава Хелън вече е утвърдена актриса, докато Лиъм тепърва прохожда във филмовия бизнес.

„Ние не просто бяхме двойка, ние бяхме едно цяло, живеехме един за друг в продължение на 4 години, това беше голямо нещо и за двамата. Щастливка съм“, споделя Мирън в интервю.

„Гримът и прическата са едни от най-важните неща, които могат да ви помогнат за сполучливото влизане в образ. Да изградите характера на героя“.

„Прекарвам часове пред огледалото. Репетирам пред него. И, естествено, си давам сметка колко отлична работа върши гримът!“

„Давам си сметка, че през годините променях отношението си към остаряването. Когато си млад или изобщо не мислиш за това, или го приемаш с ужас, изпитвайки неприятното усещане за несигурност.“

„Това, което ви се случва по-късно, е също толкова вълнуващо, колкото онова, което изживявате, докато сте млади“.

„Най-трудният период в живота са 20-те години. Това е голяма вреда, защото тогава физически сте най-красиви и имате най-добрата кондиция. Но това също е периодът, когато имате най – малко самочувствие и постоянно се съмнявате в себе си. Страшно е, когато не знаеш какво ще се случи“.
„Аз съм този тип човек, който се облича от магазин за втора употреба, но отваря бутилка шампанско“.

„Мисля, че всяка жена в нашата култура е феминистка. Може би отказват да се декларират като такива, но ако се върнете 40 години назад и попитате някоя жена: „Дали това е светът, в който би искала да живееш?“, тя би ви казала „Не“.

„Моите 40 години бяха добри. 50-те лъскави. 60-е фантастични, а 70-е са адски феноменални“.

„Да бъдеш силен е много по-интересно от това да бъдеш красив“.

„Жена със знание е нещо, което много плаши статуквото.“

„Вие пишете вашата житейска история с избора, който правите.“

„Номерът в живота е да се научим как да се справяме с него.“

„Стилът няма срок на годност.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *