Новинки

Холивуд за Харви: Затворът няма да изкупи разрушените животи

Харви Уайнстийн получи 23 години затвор. Три години бяха необходими Уайнстийн да бъде разобличен и да се превърне от бизнесмен в затворник.

През октомври 2017-а вестник The New York Times публикува първия материал за посегателствата на Харви. И Холивуд вече не беше същият.

Жените, които не искаха да мълчат повече, създадоха движението #MeToo. Настъпиха промени. 

И ето че днес Уайнстийн вече е осъден. И трябва да влезе в затвора.

Дамите, станали негова жертва, поздравиха всички медии, дали гласност на проблема. Но коментираха, че присъдата и тези 23 години няма да променят разрушените съдби на жертвите.

Часове преди присъдата да бъде произнесена, Харви е бил преместен от затвора в болницата, заради болки, съобщи говорителят му. Всъщност затворът, в който е настанен, Rikers Island, е известен с лошите си условия…

Но независимо коментарите дали 23 години са твърде малко или много, както и независимо от факта, дали и колко Харви ще лежи в затвора и колко в болниците, фактът, че бе дадена гласност на проблема и се стигна до публично заклеймяване и присъда е невероятен напредък. Защото Холивуд отдавна се нуждаеше от промяна. От промяна на отношението. Към жените. Към варианта – кариера или не, ако… И светът се нуждае от промяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *