Хора, наистина ли? Две млади жени си отидоха – един „мъж“ с 50 нарушения избяга. Докога?

София, бул. „Черни връх“. Една кола минава на червено. Удря друга. Забива се в асансьора на метрото. Преди това се е разцепила на две половини. И е помела по пътя си две невинни деца – на 22 и 26 години.

Два млади живота, които отлетяха към небето. И нищо няма да ги върне. Нищо. Нито покаянието, нито наказанието.

Как бихте се почувствали, ако бяхте на мястото на родителите на тези две момичета? Защото ако бях аз, щя да поискам смъртта му. Честно. без да крия емоциите. Щях да искам живот за живот. И знаете ли защо? Защото шофьорът на колата, убил тези две невинни момичета, го е направил УМИШЛЕНО.

Казвам умишлено, защото е имал 50 предишни нарушения, бил е арестуван, бил е с отнета книжка и то неведнъж. Вероятно е бил употребил алкохол и какво ли още не. Докога? Докога ще избиват децата ни. И то дори не на улицата, а на тротоара!

Два невинни живота отлетяха. И никога няма да се върнат. А един шофьор, повярвал може би, че е Господ и всичко може да му се размине, избяга. Като мишка. Не казвам мъж, защото това неговото не е мъжко. Не казвам и човек, защото не е човек. Това е един самозабравил се, който е минавал милион пъти покрай закона, заобикалял го е и ето – накрая уби. Отне два живота. Докога?

На същото това кръстовище преди години един друг самозабравил се шофьор отне живота на Милен Цветков. И още не е в затвора. И нищо не се променя. И няма да се промени. Докога?

Докога за едни законът ще важи, за други не? Докога ще убиват децата ни? Докога?

Ние също сме убийци. Защото позволяваме това да се случи. С мълчанието си ние подкрепяме корумпираните институции и им позволяваме да си играят на рулетка с нашите животи. И с тези на децата ни. Децата, които след два месеца ще се върнат в училище, където пак не са на сигурно място. Защото едни други галеници на институциите продават забранени от закона вещества, защото други прегазват пешеходните пътеки с мръсна газ, защото нас ни няма. като общество. Докога?

А това можеха да са вашите деца. Вашата дъщеря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *