ЗвездиНовинки

Иман и нейните прекрасни 68: Аз съм африканка, а ние никога не сме се страхували от остаряването!

Иман, неустоимо крисивият супермодел от 80-е и 90-е празнува днес рожден ден. Тя става на 68, които със сигурност не й личат.

Иман е родена в Сомалия. Цялото ѝ име е Зара Мохамед Абдулмахид, но по-късно, по настояване на дядо ѝ, сменят първото с Иман. В превод от арабски думата означава „вяра“.

„Отгледа ме майка ми. Тя винаги казваше „Трябва да знаеш колко струваш. И ако нещо или някой не ти служи правилно, отърви се от него. Не се задоволявай с по-малко, защото след това ще получаваш само толкова.“ Знаех, че е така. И това беше моята суперсила, защото бях научена по този начин още от ранна възраст.“

Като студентка тя попада на американския фотограф Питър Беърд. Той я среща на улицата и ѝ казва, че има качества, но тя доста се двоуми дали да застане пред обектива му. Съгласявайки се да ѝ направи няколко пробни снимки, тя си проправя пътя към света на модата и първата ѝ корица – за модната библия Vogue през 1976 г.

Била е муза на дизайнери като Джани Версаче, Тиери Мюглер, Келвин Клайн, Дона Карън, Ив Сен Лоран. Любима жена и съпруга на легендата Дейвид Бауи, който се влюбва в нея страстно и завинаги от пръв поглед.

Иман и Бауи живеят заедно 25 години – до самата му смърт през 2016 г. – и имат една дъщеря, Александра. Иман се радва и на своята внучка.

Днес Иман има своя козметична линия и се занимава с нейното развитие.

„Аз съм африканка, а ние никога не сме се страхували от остаряването. Това е привилегия, нали знаеш?“.

„Мама често ми казваше: „Иман – това не е просто име, а цяло предложение, след него не е нужно да обясняваш или да говориш много, просто се научи да го произнасяш правилно и знай цената си“.


„Дейвид беше художник, дъщеря ми е художник. А аз никога не съм рисувала през живота си. Затова реших да го направя сега. Научих, че не трябва да съм добра в нещо, за да започна да го правя.“

„Аз съм самотна, но съм един от онези хора, слава Богу, които харесват собствената си компания.“

„Дейвид е в сърцата и в умовете ни всеки ден, за всички нас“, казва тя. „Това беше истинската ми, най-голяма любов. Веднъж дъщеря ми ме попита дали някога ще се омъжа отново и аз й казах – никога!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *