Истинска история: Исус, който върна намерено портмоне с пари и мечтае да стане полицай

Исус е от бедно семейство. Той е на 14 години и е в седми клас. От Айтос. А тези стана известен с една своя страхотна постъпка.

Исус намерил портмоне с пари, но вместо бързо да го мушне в джоба си и после да похарчи намереното или да зарадва нуждаещото си семейство, той отишъл в близкия магазин и признал, че е намерил пари.

„Семейството живее изключително бедно и тази сума би им помогнала изключително много, въпреки всичко той ги връща и за което ще бъде отличен от нас“, коментира в ефира на Би Ти Ви старши комисар Калоян Калоянов от ОДМВР – Бургас.

Исус Христов живее в дом без ток с още осем братчета и сестричета. Вчера момчето имало рожден ден. А добри младежи, студенти, го завели на сладкарница и са му купили първата торта в живота му, както и обувки. И всичко това, защото Исус е бил ДОБЪР.

„Намерих портмонето, отворих го, отидох до магазина и казах, че съм намерил пари. Те ми казаха да отида да го дам в полицията и го направих“,

разказа момчето за случилото се в края на януари.

„Исус е изключително добро и умно дете, много е обичан и уважаван от съучениците си. Гордеем се, че е наш ученик“, заявява пък директорът на ОУ „Атанас Манчев“ Дора Георгиева.

Семейството има нужда от хранителни продукти и дрехи. Училището, в което учи, е подготвило благодарствена грамота и подаръци… А Исус мечтае да стане полицай!

На фона на почти ежедневните случаи с истории за деца, които бият деца в училище, тази ни кара да се усмихнем. И да си дадем сметка, че нито ромите са толкова лоши, нито ние сме толкова страхотни родители. И че да си добър не зависи от това дали си пораснал в „добро“ семейство. А от това какво зрънце душа носиш. И от това дали искаш да постигнеш нещо, дали имаш мечти. Исус явно има. И може би ще ги постигне. Може би въпреки немотията, той е видял от живота и добри неща. И в душата му расте добро.

А голяма част от децата ни, които растат с лего, нинтендо и още куп скъпи придобивки, нямат мечти… И в душите им не расте добро. Замислете се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.