ИстинскиLOVEисторииНовинки

Истински истории… Майка от Херсон: Уча ги да не тичат към мен, когато чуят взрив

Майка на три малки деца от Херсон разказва, че когато чуят взрив, учи наследниците си да не тичат към нея…

Жената разказва пред CNN, че нямат много храна, недостигат и медицинските консумативи. И че никога не си е представяла, че някога ще й се наложи да учи децата си да се крият от бомби.

„Не излизаме, защото руските войници не ни позволяват да шофираме из града или извън града, нито изпращат помощ. Чувстваме се изолирани от останалата част на Украйна“.

Най-голямото дете на Александра е на седем години и вече разбира какво се случва. Буди се през нощта, плаче и я пита кога всичко това ще свърши. Другото дете не разбира всичко и си мисли, че това е просто игра. Тя споделя, че тя предпочита той да мисли, че това е игра.

Най-малкото дете на Александра е на 18 месеца. „Тя се страхува през нощта, плаче и винаги иска да бъде с мен, защото чувства, че се случва нещо лошо.“ 

Жената разказва още, че непрекъснато казва на най-голямото си дете, че трябва да бъдат силни, че трябва да са заедно и то трябва да я слуша.

Децата спят в коридора, защото това е най-сигурната част от къщата.

„Казах на дъщеря си, ако нещо избухне, прегърни сестра си и не тичай към мен. Те трябва да останат заедно. Страшно е, че е на седем години, никога не съм мислила, че ще кажа на детето си да не тича при мен, а да остане при сестра си. Много е страшно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *