Много известни личности коментираха случващото се в Украйна. Майли Сайръс сподели в Инстаграм преживяванията си от Украйна, където засне музикалното видео към „Nothing Breaks Like a Heart“ с Марк Ронсън. Тя разкри и тревогите си за случващото се там.

„Тази сутрин бях с разбито сърце, когато се събудих и установих, че Украйна е била нападната. Поддържам всички в Украйна, които са били засегнати от тази атака, и световната общественост, която призовава за незабавно прекратяване на огъня“, каза тя.

29-годишната певица казва, че е „благодарна“ на тази страна, която я е посрещнала с отворени обятия по време на престоя й там.

Актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер също се включи в социалните медии, за да изрази подкрепата си за украинците.

„Споделям болката ви и надеждата ви за мир. Вдъхновявате ме със своята смелост и човечност пред лицето на този кошмар. Бог да ви благослови“, написа той.

 

Анджелина Джоли от своя страна призова „да се помолим за хората в Украйна“.

 

„Ние сме част от една мрежа от взаимност. Това, което засяга единия, вероятно засяга и другите”,

написа Бърнис Кинг.

Ариана Гранде и моделът Елза Хоск също изразиха подкрепа към украинския народ.

Джаред Лето написа в Туитър, че е „съкрушен“ от този конфликт, който се „засилва по опустошителен начин“. Актьорът подчерта, че изпраща всичките си „мисли“ на народа на Украйна.