Как да отслабнете с 5 кг без да правите нищо

Да, пролет е. И всички мечтаем да бъдем малко по-слабички и много по-красиви. Всъщност се оказва, че лесно можем да се разделим с 5 кг. И то без да правим нещо специално. Вижте как!

Увеличете приема на белтъчини

Дори да ви се струва, че приемате достатъчно количество белтъчини, ще се изненадате колко всъщност трябва да е това количество само на едно хранене. Белтъчините са кралете на отслабването. Те ни дават чувството за ситост, те са строителен материал за мускулите и здравата кожа.

Използвайте олио от… спрей

Вземете си един пулверизатор и си налейте олио. По време на всяко готвене пръскайте мазнина от него, не от бутилката. Така ще пестите олио и ще се храните по-здравословно.

Започнете деня с гимнастика

Може да звучи банално, но работи. Трябват ви 21 дни, за да си създадете навик. И ако сте дисциплинирани, ще видите как нещата ще се подобрят. Можете да правите йога, вибромасаж, обикновена аеробика.

Винаги хапвайте салата като за начало

Преди да започнете с обяда или вечерята, хапнете салата. Зеленчуците ще ви дадат полезни фибри, витамини и фитонутриенти. Ще напълнят стомаха и вие ще спрете да усещате глад. Не подправяйте салатата с майонеза и други готови тежки сосове.

Водете си дневник-меню

Изследванията показват, че хората, които правят това, отслабват два пъти по-бързо.

Оставяйте последните четири хапки от всичко, което ядете.

Не е хубаво да се изхвърля храна, но още по-лошо е да преяждате. Така ще свикнете да хапвате по-малко, ще намалите размера на порциите. А това ще намали приетите калории.

Подправяйте храната си с лимон

Пресният лимонов сок подчертава вкуса на храната и ни спасява от големите количества сол. Много е удачно да добавяте лимонов сок към салатите, пилешкото, рибата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *