Красота

Как да запазим здравия вид и блясъка на косата през зимата

Ниските температури влияят на косата през зимата. Студеният въздух, отоплението, излизането от топла стая със сух въздух на студеното или снежно време вън, употребата на сешоар, носенето на шапки – всичко това се отразява зле върху блясъка, красотата и здравия вид на косите ни.

Суха коса
Използвайте подхранващи шампоани и балсами, съдържащи витамини, които хидратират, възстановяват и защитават сухата и крехка коса. За да предотвратите изсушаването на краищата на косата, нанасяйте шампоан само в корените. По време на изплакването естествените вещества остават по върховете на косата и подпомагат хидратирането й.
Всеки ден слагайте ултрахидратиращ балсам, а веднъж седмично – маска за интензивна грижа. Те проникват дълбоко в структурата на косъма и подобряват хидратирането на косата. Маската с 3 пъти повече аминокиселини помага на увредената коса, защитава я от вредните фактори и предотвратява накъсването.
Когато използвате балсам, сресвайте косата си с едър гребен, за да го разнесете равномерно по цялата коса (от корените към върховете).
Избягвайте изсушаването или увреждането на косата чрез употребата на маши и топли ролки. Когато използвате горещи уреди за коса, слагайте и стилизиращи продукти, за да понижите риска от увреждане.
Алкохолът може да изсуши косата ви, затова търсете стилизиращи продукти, които не съдържат алкохол. Използвайте пяна или вакса за оформяне на прическата – те ще подпомогнат хидратирането на косата.

Наелектризираща се коса
Подхранващият балсам приглажда косата ви, намалява триенето между космите и така предотвратява наелектризирането.
За да избегнете наелектризиране, преди употребата на горещи уреди за коса винаги добавяйте стилизиращи продукти.
Овлажнете върховете на косата с малко количество спрей за коса без алкохол.
За да отстраните наелектризирането, пригладете косата с антистатично фолио след изсушаването й със сешоар.
Използвайте плоска четка за коса с правоъгълна форма. Гумената възглавничка на четката осигурява допълнителна гладкост на косата и играе ключова роля в предотвратяване на наелектризирането.
Избягвайте носенето на шалове и шапки от синтетични материи, те увеличават наелектризирането, когато се допират до косата.

Коса без жизненост, блясък и обем
Косата става прилепнала и губи своя блясък през зимния сезон заради липсата на достатъчно слънчева светлина. Ако боядисвате косата си, използвайте защитен шампоан и балсам специално за боядисана коса.
Никога не трийте влажната коса с хавлия; това може да увреди структурата на косъма.
Не нанасяйте прекалено много стилизиращи продукти, те привличат прах. Отстранявайте стилизиращите продукти с помощта на специален почистващ шампоан.
За да освежите прическата си, навлажнете леко ръцете си и нежно ги прокарайте през косата, за да активизирате действието на използваните стилизиращи продукти.
Използвайте само продукти, които са специално създадени, за да усилят блясъка на косата ви.
За да придадете обем на косата, след като сте я измили, използвайте един от продуктите за обем и стайлинг. Благодарение на специалните им съставки за обем те ще направят вашата коса по-плътна и с по-здрав вид.
За да “повдигнете” косата си от корените, може да опитате да я изсушите, докато сте с наведена надолу глава.
В случай че имате права и “зализана” коса, използвайте шампоан и балсам за нормална коса, които не я натоварват.
Липсата на правилно подхранване ще доведе до загуба на блясък и косата ще придобие “зализан вид”. Яжте продукти, богати на бетакаротин, витамин В, витамин С, масло Omega 3, селен и цинк, които са полезни за косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *