Новинки

Камила за Елизабет Втора: Винаги ще си спомням нейната усмивка!

Камила, британската кралица консорт, призна в интервю, че на Елизабет Втора сигурно й е било много трудно да се чувства „самотна жена“ в света на мъжете, предава Франс прес, цитирана от БТА.

В интервю за Би Би Си тя Камила си спомни за „големите сини очи“ и „незабравимата усмивка“ на покойната кралица.

„Трябва да е било много трудно да бъде самотна жена. (По нейно време) не е имало жени премиери или президенти. Тя е била единствената, затова мисля, че е намерила сама своята собствена роля“.

75-годишната Камила сподели в интервюто спомена си за „тези прекрасни сини очи, които, когато тя се усмихваше, правеха лицето й да свети“.

„Винаги ще си спомням нейната усмивка. Тази усмивка е незабравима“.

Пълната версия на интервюто ще бъде излъчена по Би Би Си днес, преди цяла Великобритания да запази минута мълчание в памет на Елизабет Втора в 20 ч. (22 ч. българско време).

Камила постепенно спечели тяхното доверието на британците, които след смъртта на Даяна я мразеха, защото е разбила семейството на принцесата на народа и косвено е виновна за смъртта й…

Съпругата на Чарлз е много активна – ангажирана е с различни обществени проекти – свързани с каузи като борбата против насилието срещу жените и насърчаване на четенето, отбелязва АФП.

През февруари тази година Елизабет Втора даде своето съгласие Камила да стане кралица консорт, когато му дойде времето.

Докато миналата година по-малко от половината от британците искаха Камила да стане кралица, то ново проучване, публикувано във вторник, показа, че вече 53 процента от тях са на това мнение, а само 18 на сто са против.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *