Добра формаНовинки

Карма? Ето как да промените живота си към по-добро

В източната философия битува мнението, че нашите действия имат реални последствия върху бъдещия ни живот, влияят на съдбата и опита ни. Или с други думи – всичко се връща. Ако не на нас, на децата ни… Наричат го родова карма.

Добрата новина е, че кармата може да бъде променена, можем да преодолеем негативите и да продължим напред по-светли, успешни и щастливи.

Важното е да се съсредоточим върху положителните моменти – в мислите и делата си. Важното е да започнем да постъпваме правилно.

За да променим своята негативна карма, трябва да започнем да правим нещата осъзнато. Осъзнато да избираме правилното, моралното.

Също така е важно да се научим да прощаваме. Прошката носи невероятни ползи за нашето психично и емоционално благополучие.

Прошката ни освобождава от негативните емоции, от горчивите мисли, преживявания, позволява ни да освободим миналото и да направим място на положителните събития, мисли, емоции.

Способността да прощаваме ще ни помогне да подобрим психичното си здраве. Защото прощавайки, ние ще имаме по-ниски нива на стрес, тревожност и депресия. Когато прощаваме, ние се освобождаваме от тежестта на гнева и омразата, които изтощават емоционално и влияят на нашето психическо благополучие.

Прошката ни помага да се радваме на по-здравословни отношения. Както и на личностно развитие.Дори ни прави физически по-здрави. Някои изследвания показват, че при хората, които умеят да прощават рискът от сърдечно-съдови заболявания е много по-нисък.

Бъдете позитивни. Упражнявайте своята емпатия и положителни нагласи към света. Научете се да избирате съзнателно своята среда, да бъдете добри към себе си в мислите си и действията си, да си правите малки подаръци, да намирате време да оставате насаме със себе си.

Научете се да насочвате мислите си в положителна посока.

Усъвършенствайте се. Учете нови неща, пътувайте, общувайте с хора, от които можете да научите нещо различно от това, което имате като опит и познания.

Четете повече на www.suvetizalubov.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *