Картини на Светлин Русев в галерия „Райко Алексиев“

Изложбата, посветена на Светлин Русев, ще бъде подредена в галерия „Райко Алексиев“ на 14 юни. Тя е организирана от негови ученици, колеги и приятели.

Обичайно всяка година на 14 юни – рождена дата на художника, той организираше своя изложба, за да ни събере и приеме в пространството на своето артистично откровение. Това го имаше като свое вътрешно задължение и ритуал на общуване. Общуване през необяснимия и необятен език на рисунката. През пластическата сила на живописната материя.

Изложбата „Светлин“ представя някои от неговите най-значими, знакови произведения като „Огънят“, „Поклонение“, един от десетките портрети на майка му и един от най-изразителните психологически автопортрети.

В белотата на пространството на залата се разтварят посланията на извадки от десетки текстове, свидетели на неговото интелектуално и духовно прозрение.

Присъстват и селекция на текстове за Светлин от изключителни умове, зрящите: Йордан Радичков, Константин Павлов, Петър Увалиев, Богомил Райнов, Петер Лудвиг и т.н. За неговото личностно и артистично присъствие свидетелстват и два документални филма за художника, които ще бъдат показани по време на изложбата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.