ЛюбопитноНовинкиХороскоп

Кървава луна и суперлуние на 26 май внасят магия в живота ни

„Кървава луна“ и суперлуние ще можем да наблюдаваме на 26 май. Това ще бъде първото лунно затъмнение за 2021 г., съобщава Би Би Си. 

Суперлуна се случва, когато пълно или новолуние съвпада с най-близкия подход на нашия спътник до Земята. Това прави Луната да изглежда по-голяма.

По време на затъмнението Луната ще изглежда червеникава, защото слънчевата светлина няма да достигне директно до нея, но част от тази светлина ще бъде филтрирана от земната атмосфера и червеникавите и оранжеви цветове ще бъдат проектирани на нашия спътник. Затова и събитието е известно като „кървава луна“.

Пълното лунно затъмнение на 26 май ще продължи 15 минути и ще бъде видимо в по-голямата част от Южна Америка и западното крайбрежие на Северна Америка. Частично ще е видимо в части от Централна Америка и Източна Южна Америка. Може да се види и в източната част на някои азиатски страни, както и в Океания.

Как ще ни повлияят тези небесни явления?

Лунното затъмнение води със себе си повишена емоционалност, активност, неуравновесеност конфликтност. Пазете се от прояви на ревност и изясняване на отношенията.

Тези дни се считат за магически.

Периодът се характеризира с повишена енергия. Много хора могат да се оплачат от неспокоен сън, кошмари, дори видения.

Ставаме по-емоционални. И с по-силна интуиция. Билките са с по-голяма, магича сила.

Суперлунието засяга различни процеси в организма и нарушава метаболизма.

На 10 юни ще се случи пръстеновидно слънчево затъмнение.

Поредното лунно затъмнение ще се състои на 18 ноември, а последното ще бъде пълно слънчево затъмнение на 4 декември 2021 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *