Новинки

Кейт е в болница, на Чарлз му предстои операция, а Сара Фъргюсън бе диагностицирана с рак на кожата

Британското кралско семейство започна годината с тежки здравословни проблеми. Кейт Мидълтън преживя тежка коремна операция и в момента се възстановява в болницата. Нейният тъст – крал Чарлз Трети бе приет за операция, свързана с проблеми с простата. А бившата съпруга на принц Андрю и херцогиня на Йорк – Сара Фъргюсън, е била диагностицирана с рак на кожата. Миналата година Сара се подложи на лечение за рак на гърдата.

Чарлз е отложил всички свои планирани ангажименти, за да се погрижи за здравето си.

В официалното изявление на двореца се казва, че планираните публични мероприятия с участието на краля са отложени до момента, в който той се възстанови.

„Кралят и принцесата на Уелс получиха подкрепа от принц Хари и Меган по отношение на здравословното им състояние. Херцогът и херцогинята се свързваха по различни канали с двете страни, за да предадат загрижеността си и да поднесат най-добрите си пожелания“, пише „Мирър“, цитирайки приближен до двореца анонимен източник.

Кралски източници коментират, че всички членове на семейството е трябвало да бъдат предварително информирани за състоянието на Чарлз, дори Меган и Хари.

Вероятно обаче малкият син на краля е научил новината от медиите, защото е трябвало твърде бързо да бъде оповестено състоянието на монарха – заради отлагането на ангажиментите му.

Носят се слухове, че болният Чарлз тайно е наредил Хари да не бъде привличан при никакви обстоятелства към изпълнение на кралските му задължения… По-рано се говореше, че Чарлз иска да се види с по-малкия си син, за да прекрати конфликта между тях.

Досега не е имало случай, в който двама членове на кралското семейство са едновременно в болница.

Но според близки до двореца източници, е добре операциите да бъдат направени навреме.

Кейт се възстановява добре, съобщават още от двореца. Но ще остане още десетина дни в болницата. Нейното заболяване не беше съобщено, но бе подчертано, че не става въпрос за онкологичен проблем.

Сара Фъргюсън, известна като Фърги, много пъти е говорила за това колко е важно човек да прави профилактични прегледи. Херцогинята на Йорк е била диагностицирана със злокачествен меланом, след като са й били отстранени няколко бенки по време на реконструктивна операция след направената ѝ мастектомия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *