Кейт Уинслет дари пари за отоплението на семейство с болна дъщеря

Кейт Уинслет е дарила 17 хиляди паунда на майка, която не може да се справи със сметките за ток, заради животоспасяващо медицинско оборудване, което поддържа живота на дъщеря й.

Актрисата прави това след като гледа репортаж на Би Би Си, посветен на борбата на жената за здравето и живота на детето й…
Clackmannanshire Council казват за Би Би Си, че са предупредили Каролайн Хънтър че нейната сметка за ток и газ през следващата година може да бъде доста по-голяма. Дъщерята на Каролийн – Фрея (12), е с тежка церебрална парализа и разчита на редовното подаване на кислород за да се справи с проблемите с дишането.

Жената е невероятно щастлива, когато научава, че в сметката й са постъпили средства. И един от дарителите е не кой да е, а самата звезда от филма „Титаник“ – Кейт Уинслет.

Уинслет е дарила  17 хиляди паунда на семейната страница в GoFundMe.

Каролайн споделя, че не е могла да повярва, че парите са факт.

Семейство Хънтър живее в къща в Тиликултри, която не е енергийно ефективна, но има достатъчно място за оборудването, нужно на Фрея. В момента семейството плаща около 6500 паунда на година – за отопление на къщата и за нормалната работа на медицинската апаратура.

В момента, въпреки че по-голямата част от къщата е с изключено отопление, сметките са огромни. И жената е притеснена, че ако спрат доставките на газ, това ще се отрази на грижата за детето й.

Освен че има церебрална парализа, Фрея разчита на кислород, заради поради проблеми с дишането – особено през нощта. Семейството се нуждае и от помощта на най-малко две медицински сестри, които следят сърдечната дейност и нивата на кислород на Фрея. През последните няколко месеца стаята на момиченцето е единственото отоплявано помещение. Но се налагало да пестят и там…

„Замръзваме, а сметките са големи. Общината постави слънчеви панели, за да помогне при спиране на тока, но не вярвам да помогнат със сметките“, споделя притеснената майка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *